Sista bilsemestersnutten

Semesterrapport nummer fyra, håll till godo:

På onsdagen påbörjades hemfärden. Då var det dock badväder igen, så vi drog oss lite för att hoppa in i bilen. Vi kikade på klipporna och stranden som hörde till campingen först. Frida fotbadade (vilket är det hon gör, när hon säger att hon ska bada!). Vi åkte sedan till Gamleby (bara ett par mil norr om Västervik) och stannade på en camping där för filt- och bikiniläge några timmar.  Hann med några bad också, inklusive ett halvpåtvingat lillknattsdopp!

Vi fick till sist i oss lite lunch (på Sveriges typ långsammaste hamburgerkiosk där på badet ) innan vi åkte i ett svep till Stockholm. Nu härdade inte Frida (= världens tålmodigaste bilåkartjej!) ut hela vägen, utan sov faktiskt en snutt. När vi kom fram till vännen L:s lägenhet var hon därför pigg som en Duracellkanin. Hon illrade omkring uppe till midnatt med oss andra, innan vi kurande in oss på varsin del av madrass-buffén på L:s vardagsrumsgolv!


Utslagen blomma, haha.

På torsdagen töjde sambon alldeles extra på sitt tålamod och lät mig få åka först till Stockholm Quality Outlet (fyndade ett bikinilinne till mig och några nya favvo-böcker till Frida!) och till  Kista Galleria (där vi inhandlade födelsedagspresent till Fridas faster L, storpack schampo och balsam samt lite småkrafs). Jippi! Vi smarrade i oss en god lunch på deras stoooora food court också, den är så stor och bra att det nästan inte går att välja käk! Beslutsångest AB. Frida valde sushi, minsann - hon har gått över till att åtminstone smaka på ett par av "påläggen" nu också, inte bara riset.

Innan vi rundade av besöket i Kista, knallade vi in på en frisering och fick Fridas hår klippt. välbehövligt! Hon fick en riktig vuxenklippning den här gången, endast minus hårtvätt. Killen sprayade fuktigt, klippte, fönade luggen på rundborste (!) och resten av håret med tratt! Frida som själv gått runt och strukit luggen ur ögonen hade själv valt att klippa sig nu. Antagligen var det därför som hon som normalt sett gnäller när jag fuktsprayar hennes ord och gormar i högan sky om man luggas det minsta (typ knöpper fast ett hårstrå i haklappen...), nu satt tyst som en mus. Hela tiden. Putade bara lite fundersamt med läppen ibland. Tokduktigt!


Frida kollar in så att han klipper lagom mycket på rätt ställe.


Coola killen fönar och Frida ser bister ut.


Efteråt fick hon rosa hår. Fattar ni. ROSA! Lycka.


Nyklippt busbrud med myror i brallan.

När varken Frida eller pappan hade så värst kul i shoppingeldoradot längre, skuttade vi in i det rullande vardagsrummet och åkte hem till Gävle igen! Vi stannade bara för glass vid ett tillfälle. Frida har vid det här laget arbetat upp sin "glassmage" såpass att hon efter sin Piggelin snor åt sig halva min Daimstrut också! Rackarunge.


Glassknyckaren i sitt esse!

Hemma. The end.

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Marielle

Va härligt ni haft det! Vi har mest sysslat med fixande av div motorproblem... Först rasade AC-kompressorn på bilen vi tänkt byta ut - laga! Sen bilbyte och montera dragkrok på nya bilen... Under tiden kolla blocket och ringa båthandlare om ny motor till båten eftersom den gamla pajade veckan innan semstern :( Sen ta av den gamla och sätta på den nya, naturligtvis inte helt kompatibelt eftersom den gamla var 18 år! Fixa fixa! Låter käckt va? Men nu funkar alla motorer och vi har hunnit med några trevliga kvällar här i Lysekil samt små turer till Grebbestad, Fjällbacka, Smögen och Kungshamn! Får ta igen lite av det trevliga vi inte hunnit med under tidiga hösthelger, tror jag. Kan kanske vara trevligt att dra ut på det lite ;) Samtidigt sprider vi ju kostnaderna lite, ha ha - det är dyrt med krånglande motorer... Vill till Marstrand, Junibacken eller Astrid Lindgrens Värld, Göteborg, Liseberg och Lidköpng innan det är jul ;)

Kram Marielle

2009-08-01 @ 00:02:51
Postat av: Jenny E

Marielle: Ujujuj så mycket stök. Trist! Men det låter klokt att ta igen myset pö om pö framöver! Är kul att ha nåt att se fram emot även efter semestern ju. =)

2009-08-01 @ 23:23:49
URL: http://busblomma.blogg.se/

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0