Semesterdag

Jag har definitivt inte alla hästar hemma. Klockan är mittinatta, jag är uppe och pysslar och stökar inför en liten tripp men borde sova nu såklart. Ändå tar jag mig tid att blogga lite. Tokmoster! Tänkte dra en rajd om vår dag, som blev riktigt mysig med enkla ingredienser.

Fömiddagen ägnades åt att fixa takboxens lås och lite annat praktiskt. Frida och jag avvek under tiden till en paviljong, där hon som vanligt ville dansa. Jag beordrades sjunga Små grodorna, vilket jag gjorde medan Frida glädjestrålande skuttade runt. Men sedan kom hon på det nyskapande draget att JAG skulle dansa och HON sjunga istället, varannan gång. Milde tid. Jag är ofantligt glad att vi inte var mitt i centrum, publiksiffrorna var tacksamt låga om man säger så.

Efter en stärkande lunch hemma gick vi på stan, shoppade lite och käkade glass. Frida har avancerat från att smaka lite på min till att smarra i sig (nästan en helt) egen bägare mjukglass. Starkt jobbat! Dessutom spankulerade en av Fridas förskolefröknar förbi, trevligt!

Frida har en märklig vana att krypa in under/mellan kläder som hänger på sådana där snurrställ i butikerna. Så även idag, då hon liksom blev ett med en snurra t-shirts på Stadiums herravdelning. Hon klänger på stolpen i mitten, så att man nästan kan undra vilket yrke hon tänkt sig i framtiden. Eh... ska vi hoppas på brandman? Fast det är också en bra vana, för förutom att man inte direkt SER henne så håller hon sig i närheten medan man kikar runt i affären...

Just nu är det väldigt spännande att få provsitta förarsätet i bilen, tycker Frida. Hon rattar och låter och trycker på alla knappar, så att AC:n får frispel och volymen skrämmer ihjäl en nästa gång man slår på radion!


Frida "kör", med bus i ögonvrån och ett ständigt leeende.


Dagen avrundades med musik. Frida och jag jäktade ned till slottstorget för att delta i barndelen av Sommarkväll i Gävle. Hanna Hedlund trallade barnlåtar och Frida var sjukt nöjd. Vi dansade så sandalerna glödde! SEdan träffade vi bekanta och mer bekanta och blev kvar även på nån slags talangtävlingsdel med mer musik från scenen. Frida dansade vidare och hittade ne liten kompis att shaka loss med. De hade rena kramfesten, det var urgulligt!

Frida trasslade vid läggningen. (Skyll dig själv slarvmamma, som hängde kvar ute i en extra halvtimme vilket resulterade i trött småfröken...)  Jag som fått vittring på att Martin Stenmark skulle ersätta en sjuk Markoolio i kvällens huvudnummer, lämnade till sist över vakengumsingen till pappan och hoppsade ned på stan igen. Det var braaaa.


Martin Stenmark klarar inhopp utan rep alldeles finemang!


Nä. Go´natt gott folk. Jag hoppas ni har det bra i sommaren därute!

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Sara

Halloj!

Jag bara måste kommentera detta inlägg ang. bilkörningen! (Tänkte att det bara var min son som älskar att "köra bil"). G är helt galen i bilen också. Vi får låsa så fort vi parkera ngnstans. Ikväll skrek han hemma hos "svärisarna" i 45min för att han inte fick sitta kvar i bilen och "köra" när vi andra skulle äta. När mat och efterrätt var uppätna fick han ÄNTLIGEN sitta och köra farfars skåpbil - Lyckan var fullkomlig!!!

Ha det!

2009-07-16 @ 08:32:31
Postat av: Marielle

Vilken härlig dag! Verkar som att det händer mycket för alla i familjen i er stad. Här är det mest kultur för de över 50...

2009-07-16 @ 11:43:37

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0