En dag i solen

LIlla Garbo mumsar lunch på landet idag. Det var liiiite ljust, kan man säga.

Idag var det sommar! I alla fall om man inte ställde sig alltför länge i skuggan! Jag tog Frida och drog ut på landet till farmorn och farfarn. Vi smarrade i oss lunch (räddade några rester hemifrån) och spankulerade i trädgården. Frida busade med vattentunnan och studsmattan såklart, kikade nyfiket på vad farfarn gjorde (målade bänkar, bland annat) och mådde gott.

Frida i gröngräset med håven i högsta hugg --- Tro vad som finns här inne?!

Den lilla fnuttbruttan upptäckte också ett dockskåp, som nån av pappans systrar lämnat efter sig skulle jag tro. HUR populärt som helst, fick efter minst en halvtimme bokstavligen slita Frida därirån för att få till en välbehövlig sovstund. Jag väckte henne efter en timme och hon gick nästan inte att få igång då. Såsade runt i mitt knä länge, trött och klängigt kramig. Go-nöt.

Sååå mycket att pilla med, flytta runt, undersöka och styra över. Himmelriket!

Sen på kvällen ångrade jag att Frida fått sova... (Om det nu var orsaken, det där tvåårs-trilskandet kan försätta berg.) Vi har haft en riktigt pissig läggning idag, som började strax efter kl 20 och Frida somnade till sist utslagen (i soffan!) kl 22. Gaaaah. Vid det laget var jag så SJUKT less och irriterad på hennes gnäll, sprattlande, spring upp och ned, protester och knasigheter. Hon var mikrosekunder från att att slockna minst 3 gånger, men kom liksom på att hon ju skulle krångla - och så drog allt igång igen. Jippi.

Varför avlastade inte pappan, undrar kanske nån? Så att den där labila mamma-människan kan behålla sin mentala hälsa? Jo, han låg däckad förstår ni. Krasslig, febrig, matt med bankande huvudvärk. Kom hem så efter ett dygn som flytthjälp i Stockholm och har inte sagt många ord sedan dess, bara sovit och ojat sig. Jag som först trodde att han mest bara var lite ynklig efter midsommarfest här och knytis-kväll där och en tung fysisk dag idag, fick ta tillbaka de tankarna. Konstaterar att jag nog får dra hela lasset ytterligare ett par dar framåt. Well, well, vad är väl en bal på slottet...?

Ha en bra vecka, hörrni. Min sista jobbvardagsvecka innan semester. Uppgradering av utbildningsplattform och väntat kaos. Det blir nog finfint det här...

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Marielle

Fy, precis en sån kväll har vi också haft! Det är inte klokt vad konstigt allt blir när det varit midsommarledigt och sömnkonstigt. Eftermiddagslurarna har varit alldeles för sena ända sen i fredags, därmed även nattningen och imorse sov prinsessan ända till kl 11! Gjorde klart för pappan att idag blir det ingen sovstund på dagen för nu ska vi minsann komma i fas till imorgon... Trodde jag ja!!! När M var och handlade kröp E upp i mitt knä vid TV:n och plötsligt var hon jättetyst och jättetung, kl 18! Upplagt för krångel alltså... Höll sig vaken under ca två timmars nattning medan jag låg och försökte hålla god min och inte tänka på förlorad egentid, packning inför morgondagen och disken, tvätten... Och i skrivande stund kommer lilla trollet ut till mig, yrvaken är hon nu nerbäddad bakom mig i soffan. Suck, och vi som ska upp en och en halv timme tidigare än vanligt imorgon, jättekäckt ;) Kram!

2009-06-21 @ 23:55:57
Postat av: Jenny E

Marielle: Bra jobbat att lyckas hålla god min i alla fall, så värst bra lyckades inte jag med det! Blev morriga mamman flera ggr...

2009-06-22 @ 10:30:19
URL: http://busblomma.blogg.se/
Postat av: Marielle

Jag FÖRSÖKTE hålla god min, var ganska morrig jag med en stund... Det blev inte bättre när jag hämtade henne hos dagmamman idag och hon inte sovit där eftersom de haft så roligt ute och dagmamman inte hade hjärta att lägga henne då :) Tänkte att det här blir nog toppen! Mycket riktigt, var hos min mamma en liten sväng - då höll E på att somna i soffan när hon såg på film. Dags att åka hem tänkte jag och lilla fröken mer eller mindre sov medan jag tog på henne sandalerna. Hon klarade dock de fem minuter hemresan tog men somnade medan jag tog ur vagnen ur bilen!!! La henne i vagnen och hon sov korta promenaden från garaget OCH medan jag bar upp henne OCH medan jag bytte blöja OCH medan jag hoppade i myskläderna - sen drog jag mig till minnes hur det var igår kväll och imorse (då jag fick dra henne upp ur sängen...) och tog till en muta för att hålla henne vaken - GODIS! Och det funkade, peppar peppar, hon somnade gott i sängen strax före åtta! Får se hur länge det varar. ;)

2009-06-22 @ 20:27:36

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0