Ibland är det skönt att säga JA

Jag försöker verkligen tänka på att berömma Frida när hon gör rätt och bra (vilket ju faktiskt är väldigt ofta bara man väljer att se det!). Jag försöker säga ja, när jag inte behöver säga nej. Så ofta det går. För herreminje vad alldeles tillräckligt med nej och akta och låt bli som hon (och de flesta små barn) får höra jämt. Urtråkigt.

Idag tillbringade jag hela dagen sittandes på en stol i ett litet och alldeles för varmt konferensrum på stadsbiblioteket. Jag var på internetsökningskurs. Huvudet fick väldigt mycket bra och matnyttig information, men rumpan fick träsmak. Efteråt tog jag cykeln till dagis och hämtade den lilla glada pärlan. Svettig tripp i värmen, men skön. Och sprudlande mottagande fick jag. Frida har verkligen varit på ett strålande humör idag!

Eftersom jag hade cykeln och därmed svängrum för andra vägar hem än bilresetrista raka vägen, började vi med att kolla myrstacken som de spanar in på sina skogsutflykter. Sedan smarrade vi lite banan och rullade vidare. När vi passerade skolans lekplats bad Frida att vi skulle stanna. Det vill hon väldigt ofta när vi åker bil också, men då får hon nästan alltid svaret att det får bli en annan gång. Men idag. Idag sade jag ja! Frida trodde inte sina öron.



         
 Frida klättrar och klänger sååå gärna nu. Överallt. Fast gräva är också kul!

Sedan klättrade Frida. OJ vad hon klättrade, högt upp i nät till för stora skolbarn. Överlycklig. Och hon gungade. Och sprang. Och grävde med upphittade spadar. Hon försökte lära sig trixet med att skaka sand ur sandalerna utan att ta av dem - men det såg mest ut som om hon fått en elektrisk stöt eller nåt!

Till slut insåg jag att vi hade bråttom till husvisningstajming med pappan. Jag jagade upp lilla juvelen i cykelstolen igen och drog till söder för lite hämtmat. Sedan åt både jag och Frida (och sedermera även pappan) glatt av thaimaten hemma vid köksbordet, innan vi drog iväg till Hagaström för reprisvisning på det hus jag kollade i i torsdags. Är lockande men nog för dyrt. Vi klurar lite mer (och går på en visning till i samma område imorgon).

Nu ska jag jobba lite innan jag får natta. Så går det när man skjuter på grejor, och bokar in tidig visning den dag man egentligen ska jobba sent (dvs imorgon)! Pappan lade sig med Frida, så de har redan sovit en och en halv timme båda två. --zzzzznark-- Så småningom blir det min tur också, jag lovar.

/Jenny

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0