Onda ögat

När jag vaknade i morse var jag såååå trött, och kände ett nästintill oöverkomligt motstånd mot att öppna ögonen och möta morgonljuset. Så känns det varje morgon, i och för sig. Men idag visade det sig ha en faktisk orsak.


Den här bilden tog jag runt lunch - det hann bli ännu värre sedan.
(Fast ringarna och påsarna under ögonen är lika illa i normalt tillstånd...)

Först var ögat ganska okej, bara lite torrt och rriterat. När det var dags att åka till dagis, insåg jag att jag skulle bli tvungen att peta ut linserna. Efter 20 minuter på jobbet ringde jag hälsocentralen. TRor aldrig jag varit så snabb att söka hjälp, förutom med Fridas astmaattack. AJAJAJ säger jag bara. Det svider, rinner och känns som om en hel sandstrand parkerat under ögonlocket. Ljuskänsligt och faktiskt svårt att fokusera.

Som ni hör är det hela ett toppläge för nån som jobbar vid en datorskärm mest hela dagarna... Är det nu jag för en endaste gång i livet ska önska mig lite fler möten?! Fast en kollega vände i dörren med ett "OJ" idag när jag pratade i telefonen - han var övertygad om att jag satt och storgrät... Så samtidigt vill jag ju inte träffa folk i onödan precis, haha.

Hälsocentralen fixade tid på eftermiddagskvisten direkt hos ögonkliniken på sjukhuset. Infektion som i sin tur orsakar viss inflammation, var domen. Troligen orsakat av linsbärandet på ett eller annat sätt. Farbror ögondoktorn med tysk brytning gillade INTE sovlinser, det gjorde han klart. Jag vet också att jag under allergiperioden sköljt ögonen och linserna med linsvätska som varit med att tag, den har åkt i soporna nu... Fick antibiotikadroppar som ska tas sex gånger om dagen i 10-14 dagar. Återbesök på fredag lunch för att kolla att medicinen ger effekt.


Men värst: Nu blir det till att vara glasögonorm i minst 14 dagar, helst tre veckor. TRE VECKOR. Tre veckor är till den 1 juli, och jag kommer att räkna ned varje dag, varje timme. Fattar inte hur jag ska stå ut. Har redan huvudvärk för att de klämmer mot senan bakon vänster öra. Har redan gått uppför ett par trappor och lyckats få brillorna att imma igen nedtill av värmen från mitt ansikte! Shit. Men kanske ska jag vara lite glad på ett bakvänt vis över de feta glasen? De döljer ju mer av den svullna, röda, mosiga looken på höger öga...

Fast mest muttrar jag över att jag inte bytt bågar på 11 år. Jag har tyckt att det är för dyrt med nya brills eftersom jag har linserna jämt ändå, några tusenlappar får man lätt räkna med. Inte har jag bytt glas mer än nån gång sedan dess heller och de har varit alldeles för svaga länge. Men se DÄR fanns ytterligare en bitterljuv fördel med att inte byta, för eftersom jag blivit äldre och synfelet börjat "backa" lite så är skärpan på glasen plötsligt mer acceptabel igen! Alltid nåt. --morr.--

Och hörrni. Visst måste man väl säga att det är ett ålderstecken om man som tidigare rätt oförskämt frisk individ, plötsligt har digitala recept som fyller mer än en A4-sida? Det behövs bara lite allergimedicin av olika typ, nåt magmedel och lite annat småjox, men ändå. (Digitala recept är förresten ev revolutionerande nyhet, no more tappa bort eller ha de små gula papperen på fel ställe!)

Det måste ju likaså vara ett åldertecken när man har kommit upp i högkostnadsbeloppet på både medicin och läkarbesök? Har just inkasserat mitt första frikort för läkarbesök och det gäller till februari 2010!  Märkligt. Känner mig som en gammal dam med krämpor - vilket jag kanske är beroende på vem man frågar! Jösses.

Nu ska mitt trötta nötta öga få vika från ljuset och lägga igen sig för inatt. sov gott!

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0