Sommarfest

Har haft en helt totalt crazy överspäckad mötesdag. Jag var vid datorn sammanlagt 5 minuter idag, resten tillbringades på olika möten som överlappade varandra. Jag var ständigt sen till ett möte, eller gick innan föregående var slut. Jag hann nätt och jämnt kasta in mina papper (och den mugg som jag burit runt på sedan första mötet kl 8.15!) på kontoret, innan jag fick rusa till bilen och dra med en rivstart till dagis. Herreminje. Galen dag!

Väl på plats på dagis så landade jag. Så är det nästan varje dag i och för sig. Jag tillåter mig att stanna upp där, leka och kolla läget och prata med Frida och personalen och liksom komma ned i ledig-läge. Funkar bra. Men idag var det lite extra, för det var sommarfest! Världen gav oss dessutom mestadels blå himmel, nån solglimt och åtminstone 12-13 grader. Helt godkänt, eftersom det regnat mycket de senaste dagarna och tydligen ska göra det imorgon igen!

Först fick de äldsta barnen som ska sluta snart åka ut genom fönstret på en rutschkana, under en massa applåder såklart. Sedan ställde alla ungarna upp sig och sjöng sånger. Säkert tio sånger tog de sig igenom, vissa med rörelser till. Jätteduktiga! Vissa av de små (dvs vår "kull") gick lite fram och tillbaka till föräldrarna, vissa var ledsna och ville inte sjunga alls. Frida kom och sade hej och kramades när hon såg mig, men gick sedan tillbaka till barnklungan igen och trallade vidare! Mellan varje sång utbrast vår lilla livsnjutare högt "NU äta tårta!" så att många i publiken började fnissa.

Historien om Fridas odlande på förskolan.

Efter framträdandet bjöds det alltså på tårta i långa rader. Alla tog för sig och satte sig på valfri plats, de flesta med "sin" avdelning. Frida som klart och tydligt sett fram emot tårta, åt nästan ingenting - det var nog själva grejen som var kul. Sedan var det prat och kalas en lång stund tills folk började droppa av. "Våran" personal fick varsin present av oss föräldrar. De hade satt upp en massa nya bilder och "utställningar" som vi kunde gå runt och kika på, bland annat ovanstående lilla serie om ett odlingsprojekt de gjort som koppling till skogsutflykterna och barnens fascination över naturen och allt som finns där. Så roligt att läsa alla ungarnas kommentarer och funderingar!

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0