Spekulanteri

Efter idag har vi ytterligare en husvisning i bagaget. Ingen rast, ingen ro. Denna gång ett hus i Sätra, första titten i det området. Det var tokfint inuti nästan överallt, och bra tomt! Ganska lockande, det står och väger nu om det konkurrerar ut huset i Hagaström... Tre nackdelar: Taket behöver nog läggas om framöver, baksidan av tomten vätter mot en ganska stor väg (men har staket, så det känns ganska tryggt med Frida ändå) och ingen bilparkering finns på tomten utan i en garagelänga (som dock ligger alldeles nära). Gaaaah, vad svårt det här är!

Vi har varit på banken idag också och försökt bringa lite reda i vad vi EGENTLIGEN skulle få betala per månad för olika exempel på husköp. Lärt oss en massa nya begrepp, sammanhang, följdverkningar och så. Det tillkommer ju så mycket konstigt, som pantbrev och lagfart och gud vet allt. Ord ord ord. Vi har i alla fall försökt greppa vad vi har råd med på riktigt liksom. Känns något klarare åtminstone, men man kan få stresspanik för mindre beslut....

Dagens citat, från sambon:
"Jag som har beslutsångest när jag ska köpa byxor - hur ska det då gå att köpa ett hus, det är ju helt omöjligt."

Risken är stor att ni kommer att vara tvungna att läsa om hus-köpar-velande lääääänge till här, era stackare. Frida saom hängde med på dagens visning verkar dock inte ha något emot allt rantande. När jag berättade att vi skulle kolla på hus ikväll igen, utbrast hon "Åh, det gillaj jag". Sötfnutt.

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0