LÅNGpromenad

Efter att Frida och jag smaskat i oss lunch, tog jag mitt barn och min rastlösa själ iväg på promenad. Jag laddade med nån extra tröja, en barnmatsburk och nån blöjbunt och så, ifall vi skulle bli kvar ute ett tag. Alltid Fröken Förberedd... Men det är faktiskt ofta jag har nytta av det, trots allt. Så det så.

Vår promenad blev totalt sex och en halv timme lång! Den inkluderade först inköp av fikabröd och en del övertalning för att få Frida att coola ned och somna i vagnen. Så småningom lyckades det och hon snarkade som en hel farbror i nån timme. Vi snavade över en utförsäljning av märkesbarnkläder på Folket hus, så några nya små plagg tillkom i Fridas garderob. Kanske var tur att jag inte hade så mycket kontanter i plånboken!

Efter shoppingpausen knatade jag vidare till familjen A. Frida (som jag väckte) och lilla I röjde loss som vanligt, guuu vad kul de har ihop nu! Det fnissas och busas så det är inte klokt. Vi fikade kladdkaka och kanelbullar och hade det allmänt mojsigt. Lite rörelse och tålamodsträning fick vi också, genom att jaga de små fnattingarna som smet iväg lite hit och dit istället för att stanna på rätt tomt.

Frida villa gärna (låtsas) hjälpa till med trädgårdsbestyren hos familjen A.

Efter ett par timmar där, gav vi oss av för att dejta nästa familj. Min tidigare arbetskompis P bor med fru och tre barn alldeles nära familjen A. Där kikade vi in på hemvägen (men de var förvarnade). Vi lyckades komma på pricken när de svalt sista middagstuggan - och det fanns mat kvar till oss! Så vi blev bjudna på middag, sicken lyx (och tajming)! Sedan lekte Frida förtjust med stortjejerna (eh... typ 6 och 8 år... tror jag...) och deras lillebrorsa, medan jag hann prata ikapp lite med föräldrarna. Kul!

Till sist började klockan närma sig sovdags för fröken Frida, så vi fortsatte hemåt. Pappan som kommit hem från jobbet, cyklade och mötte oss halvvägs. Vi hann med en lekparkspaus också, innan pappan rullade Frida vidare sittandes på pakethållaren. Men till slut ville hon tillbaka ned i vagnen och knapra på lite "snacks"som jag hade med i en liten ask. Där satt hon med trötta ögon, tuggade och babblade hela vägen hem. Söta, söta nos!

Frida testar att sitta på pakethållaren, medan pappan rullar cykeln.

Flingor, russin och salta fiskar - en diet man kan leva på eller?!

Nu ska jag kolla förra veckans Robinson på nätet, missade det och har glömt bort att uppdatera mig. Frida och pappan sover, han kom inte upp igen efter nattningen (än i alla fall). Imorgon blir det gympa (om vi kommer upp i tid - ledighet betyder nattsudd för vår lilla dam...) och  kanske CIRKUS om andan faller på!

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Marielle

Åååå vilken härlig dag! Vi har haft riktigt ruskväder här till och från sen igår natt. Det ösregnar mellan varven! Men det har ändå varit tokmycket folk i vår lilla stad, det är sommarstugeägarna som kommer när det är långhelg! Detta har vi sett från vårt fönster eftersom Lilla E snörvlar, hostar och har feber :( Blä! Det var i och för sig värre igår men ändå, är det inte höjden av otur när vi är långlediga och allt? Mina (shopping)planer och kanske lite tid som pojkvän och flickvän gick i stöpet... Ingen som var bokat men det är inte utan att jag känner mig lite (läs mycket) besviken. Inte bara på missade inköp utan också på att det inte verkar finnas nån ände på hur ofta en liten älskad tös kan få vara sjuk... Därför suger jag i mig av er härliga dag och hoppas att ni får en fortsatt trevlig helg!!!



Kram Marielle

2009-05-22 @ 23:47:56
Postat av: Jenny E

Tack. Hoppas du hittar lugnet och det helgsköna som kan gå att få till trots sjuk knatte! Det är trist med kraschade förväntningar. Hoppas E kryar på sig snart. Det är ett elände vad ofta de små blir sjuka -

2009-05-23 @ 00:06:56
URL: http://busblomma-blogg.se

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0