Fredagsmys i fem steg

Steg 1: Trött efter heldagsutbildning på jobbet. Avsluta dagen med att sätta upp adventsljusstaken i jobbfönstret - mysigt! Hämta glad Frida på förskolan, tacksam att hon klarat hela dagen eftersom det var en hel del rumpgnäll i morse. Känna helgfeelingen komma

Steg 2: Sticka och handla bl.a. ostkrokar, eftersom jag lovade Frida sådana till fredagsmyset under ett totel meltdown i mataffären i onsdags eftermiddag... Träffade på flera av Fridas dagiskompisar, bland annat en av bästisarna som inte varit på förskolan idag. Vilket kramkalas de drog igång! Frida trallade julsånger med sin lilla stämma på affären, så att tanterna log till höger och vänster.

Steg 3: Hem, käka middag (rester/färdigköpt - smidigt!), läsa barnbok. Ha en ganska gnällig unge i knäet mycket - men det är i alla fall gooosigt. Babbla ikapp om vad som hänt under dagen. Krama och pussa pappan som anländer. Peta i lite astmamedicin (sista dagen på denna dos nu). Busa. Mumsa ostkrokar framför TV:n, och lite kvällsmats-vindruvor och katrinplommonpuré... Låta Frida borsta och kvällskissa och allt det där.

Steg 4: Bli inkallad av fröken barsk att ansluta till nattningen när sagan är läst. Såsa till och slumra ihop hela familjen nån timme. VÄLBEHÖVLIGT. Kvickna till och förflytta den trötta kroppen till TV-soffan. Mjukstarta med att luta mig tillbaka i sambons knä. Bara vara.

Steg 5: Pussa sambon godnatt, tassa in och stryka på lilla sovande prinsessan. Hon har blöja inatt, vilket ger mindre risk för nattstörningar... Ensam vid TV och laptop. Uppe för länge som vanligt, men njuter av att se Desperate Housewifes och Brothers & Sisters på video medan jag facebookar och faktiskt jobbar en liten snutt också.

Imorgon ska jag försöka fatta att det är första advent på söndag. Gräva fram stjärnor och ljusstakar i källaren, kanske kolla nån julmarknad, kanske köpa lussebullar, möjligen smaka lite glögg... Förmodligen inte städa, trots att jag borde.

Trevlig helg där ute!

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0