Familjedag

Vi har haft en riktigt famljesocial dag idag. Mysigt!

Innan lunch åkte vi ut till Mackmyra och promenerade runt där. Ljuvligt vackert! Jag hade faktiskt inte varit där tidigare. Vi klappade hästar, kollade in golfbanan (som pappan brukar spela på ibland), beundrade charmiga byggnader och sparkade i frasiga löv. Och jag fotograferade...


Efter detta härliga friskluftsintag, åkte vi till Valbo köpcentrum och käkade lunch. Vi hann med en stunds shopping också - jag "fick" ett nytt halsband! Och jag gav mig själv TVÅ par jeans på Zizzi - tog mig inte tid att välja, eftersom sambon hade tröttnat på butikstillvaron och ville hemåt. Till Zizzi-butiken lär jag nog återvända, det verkade vara ett bra ställe för oss som retligt nog drar storlek större (tror de har från stlk 42 och uppåt).

På kvällningen tassade vi runt på kyrkogården och lade en krans och tände ljus för sambons morföräldrar. Det är sååå stämningsfullt med alla ljusen! Tänkte lite extra på arbetskamraten vi förlorade i veckan. Och såklart på min mamma, vars grav är 30 mil härifrån och därför blir dåligt ompysslad... Frida hade många frågor om vad en grav är och varför alla tänder ljus.

Frida har pratat en del om döden på sistone, fast än så länge är det enkelt och konkret:

- Mamma, min mormor finns inte nu. Hon är döööd.
- Ja, det är hon.
- Då kan vi inte träffa henne.
- Nej. Jag tycker det är synd att hon inte får träffa dig, och jag längtar efter henne ibland.
- Men då har du ju mig, mamma!


- Vad är en graaav?
- I en grav finns någon som är död, dit kan man gå och minnas den personen extra mycket och tända ljus och göra det fint.
- Jaha, är den i en stor grop då?


Ikväll har vi hängt tvätt, ätit lösgodis och slökollat på lördagens dåliga utbud av TV (zappar-tumme - är det en känd skadeform?). Frida har växlat mellan att vara värsta gostjejen, skrika fram sin vilja (läs: order om hur saker ska gå till) och trist nog varit ledsen för att hon "har ont i stjärten".

Den där rumpan driver mig förresten till vansinne - det ÄR nog nåt som är knas. Igen! Enligt alla ledtrådar verkar det onda vara BAK, inte i snippan eller magen. Sedan Frida slutade med blöjorna (i stort sett) bajsar hon typ var tredje dag istället för varje som tidigare. Gråten och gnället kommer när hon försöker/borde bajsa, men det som ev. sedan kommer är inte hårt. Jag blir inte klok på det hela! Idéer, någon? Jag vet inte vad man säger till hälsocentralen, om man skulle börja nysta i det heller. Vad ska de göra, liksom?

Nä. Sängen kallar!

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0