Lördagslajbans

Helgen har plötsligt tagit slut - poff! Dagarna går så fort hela tiden. Imorgon väntar måndag igen - förutsatt att inte Fridas hosta hänger kvar och blir värre. Ikväll har hon kraxat massor och de två första sovtimmarna fortsatte det idogt - men nu har det stillnat. Återstår att se om det är tillfälligt.

Som jag skrev tidigare så kokade jag och Frida lingonsylt på lördagsförmiddagen. Tre stora mastodontburkar blev det med rött guld i. Mmmm!


Efter koket så HITTADE jag min kamera!! Jippiiii! Ordningen återställd. Den låg under "väskan" som vi har i vagnens varukorg  - jag tror jag fått lite "Hjälp" av Frida att placera kamerna där, för jag har INTE gjort det. Men huvudsaken är att den är på plats igen!

När den färdiga lingonsylten stod i burkar på bänken och lunchen på hämtmatsresterna från fredagen låg i magen, rullade jag och lillbruttisen iväg med vagnen till teatern. Det gavs barnteaterpjäs och vi ville kolla om det fanns några biljetter kvar. Det gjorde det tyvärr INTE - men snacka om att vi hade tur!

Jag FICK en biljett, av typ världens snällaste människa som hörde mig fråga efter ev. återbud OCH som hade en vuxenbiljett över! Jag fick inte ens betala henne. Flyt! Fast Frida hade ju fortfarande ingen biljett, men efte en stund sa den ansvarige att vi fick gå in ändå - och jag fick inte betala för henne heller! Man borde sätta in dagens ros, eller nåt. Än finns det godhet i världen!

Bästa bonusen sedan, var att bästisen J från förskolan också kom och skulle teatra sig! LYCKA. Tjejerna busade och fnissade innan så jag trodde nästan att de skulle missa själva föreställningen - men då satt de som upslukade. Jättenöjda. Det var en väldigt söt liten pjäs, Vem är ensam hette den och bygger på en helt underbar barnbok ur en bedårande serie böcker.


Skådespelarna efter genomfört värv - - - - - Frida och J, trollbundna



Gävle Teater, en pampig byggnad!  - - - - - Fint väder när vi strosade genom allén

Efteråt strosade vi in till centrum igen. Frida ägnade promenaden till dagens lördagsgodis, som hon åt i djup koncentration. Vi  hann shoppa födelsedagspresentböcker på stan, innan vi gled förbi den lokala pizzerian och köpte med oss middag hem. Inte det bästa käket, men enkelt och smidigt när man hellre gör roligheter än håller planeringen och vardagligheterna i fas!


Frida smaskar jordgubbsstång. Idel nyttigheter...


...idel nyttigheter idag. Pizzabudet på väg hemåt.

Faster Lisa kom på oväntat besök på kvällningen en stund, mycket trevligt! Tyvärr går ju tiden så snabbt att man knappt hann säga flaska innan hon skulle åka "hemåt" igen - och vi skulle få städbesök.

För så till slut kom den där dammsugardemonstrations-killen! Han liksom flyttade in i vårt vardagsrum och stannade i nästan FYRA timmar, herre min je. Jag vet inte hur det gick till. Renare blev det både här och där, inget köpte vi och massor av folk blir snart uppringda eftersom man skulle lämna 25 referenser till vänner och bekanta... pust. Jag var lite besviken, för jag hade fått uppfattningen att det var en TJÄNST de skulle sälja in, inte en pryl. Drygt. Fast det var en trevlig kille!

Frida var vaken när han kom, sprang ut i hallen och skuttade upp i hans famn. Hon är inte blyg den här tjejen, inte. Nyfiken, social och aktiv, snarare.

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0