Tar mig en liten rast

Placerade lilla öronpluttisen vid TV:n en stund och tänkte jobba vid datorn nån timme. Men nej, ser ju nu att det redan är middagsdags! Ingen rast ingen ro idag. Man har fler pauser på jobbet, ju! Har inte ens kollat frippan i spegeln på mig själv, än mindre duschat. Hm. Känns som föräldraledighet med liten bebbe all over again, haha!

Det här blev en sådan där intensiv logistik-vabbning. Ingen glidardag där man kan jobba lite medan sötnosingen leker eller kollar TV, utan en dag när man liksom måste hålla igång för att hinna få ihop det! Besök på hälsocentralen, ärenderunda på stan (bl.a. för inköp av fetvadd för att skydda lilla örat vid dusch och bad närmsta veckan), bajshaveri inkl duschbehov, febercheckar (inkl en energikrävande koll med den inte HELT populära rumptermometern), käk och mellis och vätska och hejsan och svejsan! Puh.

Doktorn på hälsocentralen konstaterade öroninflammation på höger sida, (troligen) med brusten trumhinna så att det onda runnit ut. Frida har strax över 38 grader i feber idag (38,3 som mest). Han ansåg att inflammationen nog skulle gå över av sig själv, och gav ingen medicin (och jag vill heller inte ha någon i onödan!). Vi ska såklart höra av oss om hon blir sämre, men kan räkna med att efter ytterligare nån dag borde det vara rätt bra. Lite alvedon och nässpray vid sänggåendet bara (och om hon klagar över ont), och allmän omsorg. Dagis är okej så snart hon verkar orka med ett högre tempo.

Frida är så tapper, duktiga tjejen! Hon säger att hon har ont i örat, speciellt om man petar på det, men det går bra. Hon säger också att hon har ont i rumpan (där bak, låter det mera som idag) men gnäller inte om det. Hon verkar inte så väldigt berörd av febern, lite trött bara. Jag säger då det. Så där har hon varit sedan hon föddes, inget onödigt gnöl. Att inte vara nån gnällfia har hon definitivt fått efter pappan. *host*

Som det känns just nu, tror jag vi skippar det där förbaskade kissprovet. Frida har nästan slutat klaga över det hela, det är långt ifrån den gråtpanik som fanns i lördags. Och doktorn idag menade att troligen ebbar det ut av sig själv nu. Han rekommenderade att avvakta och låta det vara...

Pappan tar över vabbskiftet  imorrn. Då är Frida säkert ännu piggare och de får värsta mysdagen. Kan bara lufsa runt och göra sköna grejor. Fuskigt! =)

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0