Två gånger är en vana, sägs det

Frida HAR slutat med napp. Nästan helt. Det har hållit i sig sedan jag skrev om det sist, vad är det, 3-4 veckor sedan? Hon tigger om den nån enstaka kväll, och ibland när hon är tokledsen. Men annars rullar det napplösa livet på nu! Bra jobbat där, söta fröken.

Hon gillar att sova utan pyjamas eller nattlinne nu. "Jag vill sova nakenfis!" säger hon och slingrar sig undan ifall man kommer i närheten med något tygartat. Funkar väl helt okej, förutom att det brukar vara lite svalt i vårt sovrum på vintern. Ingen bra kombination med hennes turbosnurr-sovstil, som innebär att täcket åker av mest hela tiden. Brrr. Men hon får väl märka det.

Sedan vi startade den här omgången av minisimmet, vill Frida inte dyka. Jag trodde först det var att hålla andan och eventuella kallsupar som spökade, men nu har jag kommit på att det nog är ögonen. Hon gillar inte att få vatten i ögonen! Vi nöter på och tjatar inte särskilt, så kanske det lättar igen. Hon får bubbla istället för att dyka så länge, mestadels (för några smådopp står hon ut med).

Frida och jag simmade idag. Efteråt käkade vi glass, promenerade vi hem genom parken och stannade till på lekparken. Det var en himla fin eftermiddag! Men lite svalt, faktiskt. Det är dags att börja ställa in sig på hellånga brallor, strumpor och tunn jacka snart. För att inte tala om löven! Allén var full av fallna löv, redan. Smygfallna, tappade i lönnom. Gula, torra. Snart är hösten här på riktigt! Underbart.


Allén med hösttecknen i Boulogern.



Frida räcker fram handen för att dela ut "pengar" (dvs sand) till mig.



Utsikt över Gavleån. I vänsterkant skymtar det blå Konserthuset.


Frida fick somna tidigt ikväll. Trött som en tappad lovikavante. Jag har (till större delen med sällskap av sambon) suttit mig igenom Kommissarien vid havet. DEt kändes lite B att jag redan efter första mordet visste vem som gjort det tack vare övertydliga visuella ledtrådar. Men framför allt höll jag på att bli gaaaalen på ljudet. Ena sekunden var de bara ohjälpligt helt fel ute med tajmingen röst/munrörelse, andra gånger såg det till och med tokdubbat ut. Mycket märkligt.

Nu sovdags - imorgon vardag!

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Marielle

Hej!



Visst känns det konstigt när det är TYSKA skådespelare i en deckare som utspelare sig i Sverige och är skriven av en svenska! Det märkligaste är väl kanske att det är tyskar som gjort filmerna och att inte nån svensk filmare vill filmatisera vår svenska deckarskatt? Jag tycker faktiskt att de pålagda rösterna och de tyska munrörelserna förtar mycket av filmupplevelsen! Jag hade verkligen sett framemot Mari Jungstedts på TV eftersom jag läst alla hennes böcker... Gotland brukar ju också göra sig bra på bild! MEN jag kommer garanterat att kolla på resten iaf, jag är mer intresserad av underhållning än finkultur, ha ha!



Kram Marielle

2009-09-14 @ 11:22:21

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0