Nu har bebisen fått sitt namn

Idag har vi varit på dop! I samma kyrka som vi besökte på julafton, dessutom. Snacka om osedvanligt frekvent kyrkobesökande för vår del plötsligt!

Det var vänner till oss här i stan som döpte sin lille L idag. Så söt, så lugn och så eftertänksam under hela ceremonin. "Pratade" bara lite några gånger, inte ett enda skrik! Frida kikade på honom och viskade till mig:
- Mamma, han ser lite snopen ut... Han undrar nog vad som ska hända nu!
Och efteråt utbrast hon:
- Va?! Har han FÅTT sitt namn nu?! Jag ville ju HÖRA hans namn, hallå!

Det var en fin ceremoni (även om tydligen en storasyster oturligt nog var hemma sjuk istället för att sjunga vackert i kyrkan till exempel). Jag förstod först efteråt att den kvinnliga prästen som höll i dopet var gift med mannen som var barndomskamrat med lille L:s pappa (och som blev gudfar). REna familjehögtiden, med andra ord! Vi hade prästen med man till bordet på den efterföljande (jättegoda!) lunchen, och förde bland annat ett intressant samtal om prästyrket och dess innehåll och villkor.

Ikväll har vi skrotat hemma. Jag har mest... hostat. Och hostat, och hostat lite mer. Är så himla retad i luftrören! Blä. Nu ska jag gå och natta bredvid barnet och sambon - BÅDA huserar i våran storsäng för tillfället! Frida fick för sig igår att hon skulle "gosa hela natten" med oss och sova i storsängen, och tydligen gällde detsamma idag. Ovanligt! Visst, man sover lite sämre - men det är sjuuukt mysigt. Bäst att passa på, för VIPS är hon femton och skulle hellre dö än krypa ned hos mamsen och pappsen, haha!

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0