Utvecklingssamtal

Förra veckan var jag på utvecklingssamtal på förskolan. Vi pratade bland annat om nuläget hemma, nuläget på förskolan och vad vi som föräldrar tycker att barnet behöver utveckla. Jag och vår "kontakt-pedagog" hade en väldigt samstämmig bild av Fröken Frida! Hon är sig själv, oavsett plats. Heja Frida.

Hon leker bra både med andra och på egen hand, är väldigt energisk och ofta glad. Hon kan lätt växla mellan  rörelselekar med klätter och kläng och stillsamt pyssel eller mer rofyllda rollekar (och behöver båda typerna). Hon hänger gärna med på vad än som är på gång, men kan ibland behöva "förvarnas" för att inte trixa precis vid övergången till en ny aktivitet. Hon har ett dramatiskt humör mellan varven och alldeles för kort stubin ibland - vi var rörande överens om att det hon behöver utveckla mest är tålamod och att vänta på sin tur...

Fast det finns ju annat som utvecklas också, på hennes eget initiativ: Hon har gått framåt väldigt mycket sedan i somras när det gäller bokstäver, skrivande och faktiskt även försök till läsning. Hon skriver sitt namn och vill prova på att skriva andras namn och diverse ord. Hon frågar om hur olika ord skrivs, hon rimmar friskt, och testar att ljuda sig till vilken bokstav olika ord börjar på och innehåller. Hon tränar också mycket på siffror och räknande - det nyaste steget är att räkna t.ex. folk runt bordet utan att behöver peka handgripligen på varje sak hon räknar. Allt med bokstäver och siffror tycker hon är spännande just nu!

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0