Dagens snack

Frida har lekt så mycket själv idag. Med dockskåpet, med mysdjur som haft långa samtal och busat i sängen, med smådjur som varit ute på äventyr. Det är jättespännande att lyssna på henne, fantasin flödar och många vardagsinslag flyter igenom också. Dem hajjar jag till lite extra kring, försöker tolka hennes uppfattning av vad som pågår.

Nasse fick lavemang av Giraffen, blev tillsagd att inte krångla och fick massor av tröst när det var klart. Dockskåpsdockorna hade visst toaproblem och någon av dem blev ganska bryskt uppmanad att gå och bajsa. Därpå förljde en låååång förklaring om varför man faktiskt måste bajsa och inte kan gå och hålla sig - och hur man ska göra om det inte kommer något direkt. Barbiedockan var visst på simning, för hon fick en lektion i att det faktiskt inte är farligt att ha huvudet under vattnet och att hon måste träna på det!

Haha, skönt att mycket av det man säger verkar fastna nånstans i den där lilla innehållsrika skallen!

Annars har Frida droppat två nya roliga säjningar i helgen:

1: Frida älskar ju att hälsa, när hon avslutar ett telefonsamtal. Oftast prickar hon numera rätt också, med vem som ska hälsas till. Även när det är folk hon sällan träffar, vilket tyder på att hon har bra koll på de mer "abstrakta", tycker jag. Låter väldigt gulligt och hjärteknipande alltsammans.

Men ibland är det ju trixigt, alla har inte nån de bor med och så. I fredags pratade Frida några ord med vännen J, singel och husdjurslös. Men han var förkyld, så jag viskade att hon kunde säga "Krya på dig!" istället. Toppen, tyckte Frida - sedan dess har pappan, farmor och min faster A fått samma hälsning dock! Haha, ny standard, men inte så tokig ändå i dessa förkylningstider.

2: Idag på eftermidagen, tog Frida plötsligt på sig ytterskorna och klampade omkring inne med. Hör INTE till vanligheterna, snarare kan man själv få sig en uppläxning om man får för sig att kliva över hallmattegränsen med skor på en stressig morgon. Men när pappan sa åt henne idag, fick han minsann svar på tal:

- Men Frida, ta av dig de där skorna!
- Inte en chans!


Haha, vi höll på att skratta ihjäl oss. Va? Ingen av oss brukar säga så vad jag kan påminna mig, tro vem hon snappat upp det ifrån? Lilla fiffiga unge. Alltid rätt svar i rätt tid.

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0