Lördagskalas

I lördags hade vi alltså lite födelsedagsgalej här hemma. Ett ganska litet, lagomt och vänfyllt galej för att fira treåringen. Det var så trevligt så!

Vi valde att INTE ha barnkalas. Frida efterfrågade det inte nu och nästa år är det nog oundvikligt, så varför inte vila öron, plånbok och energireserver tills dess? Nu var det tre barn på plats inklusive Frida, det räckte bra. Och då lekte ändå Frida och I ovanligt tyst tillsammans under långa stunder med nya dockskåpet! Yes.

Frida hade ju alltså beställt Rorri Racerbil-tema på tårtan. Vi tog hjälp av Bodins bageri denna gång, och förutom att jag väntat mig mer racerbils-flaggs-rutor så var tårtan fin! Och viktigast: Frida var jättenöjd. Pappan piffade också fint med de kalajgrejor jag köpt: röda, silvriga och svarta serpentiner och ballonger, samt racerbilstallrikar och muggar och annat onödigt piffigt.


Loggan som "foto" på tårtan och en liten Rorri-bil i marsipan - tadaaa!


Vännen W anlände först, bilandes från Stockholm. Sedan kom S och lilla I (och senare pappa A som jobbade under dagen). M med sonen E och hunden Malte kom också, liksom L med flickvännen S. Till Fridas stora lycka ramlade det ju in fler paket med gästerna, hon öppnade i flygande fläng. Så många härliga gåvor, igen. TACK! En sak som nyttjades direkt, var ett gäng lipsmackers i liten necessär. Läppsmörjmissbrukaren Frida gick runt lite lätt blank i ansiktet och luktade jordgubb hela dagen!


Utklädningsgrejor börjar bli riktigt kul nu, även om Frida ofta verkar skeptisk i början!


Vi fikade loss på tårtan, vetelängd och en liten "kakbuffé". Allt var egenhändigt köpt - väldigt ohusliga inslag denna gång alltså. Men hey, det finns folk som lever på att sälja fikabröd! Det var gott hur som helst.


Frida vill gärna HA tårta, men att ÄTA den är hon inte så intresserad av. Därför blev jag väldigt paff när hon faktiskt mumade i sig större delen av tårtdekrationen i marsipan!


Här ryker Rorri! (Notera: Folk med migräntendenser bör nog avstå från racerbilstema...)


När kalasandet pågått ett par timmar, insåg vi att barnmagarna nog behövde avsluta med lite käk om inte allas mattider skulle bli helt uppåt väggarna. Diverse korv trollades fram och imundigades under (passande nog!) en Rorri-filmstund på TV:n. Sedan troppade gästerna av, men vi behöll några, haha.

W skulle ju sova kvar och L&S stannade tills på kvällskvisten. Vi köpte en stor laddning sushi från nya Kao och smaskade i oss, både gott och mysigt! Melodifestivalen gjorde oss sällskap, Frida nattades ned, vinglasen fylldes, småpratet fortskred. Jag och W var sist ur soffhörnet. Det gäller givetvis att passa på, när man får chans till tjejsnack med en av de bästa vännerna!

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0