Nu är glada julen slut, slut, slut

Igår dansade vi ut julen på stortorget. Tomten satt i en stor lappkåta och försökte värma sig vid en mysig eld med renskinn under rumpan. Han delade ut lördagsgodis och saft och Frida gillade konceptet. Det var minus 20 grader ute och inte många barn på plats, så Frida hann spralla fram och tillbaka och krama om tomten och snicksnacka flera gånger, vilket ledde till många leenden såg jag.

De hade styrt upp det hela lite konstigt i år, tycker jag. I fjol var det stordans runt granen, med folkdanslaget Rillen som spelade och ledde dansen. Det var massor av folk och jättekul. I år var det som sagt några få tappra själar, och dansgranen bestod av en lyktstolpe med många smågranar buntade runt sig. Vi mötte upp med dagisvännen S och hennes mamma, och Frida var alldeles sprillande glad över återseendet (medan S blev lite blyg en stund). Hon delade ut pussar och kramar och tjoade i högan sky, haha.


Dansningen verkade lysa med sin frånvaro, men Frida sprang iväg till tomten och frågade barskt om vi inte skulle dansa snart?! Visst, tomtefar kom ut och ringdansen drog igång om än i rätt improviserad form. Vi 10-15 enstaka människor på plats lufsade runt några svängar till välkända trallar som vi fick sjunga själva (även om farbror tomten tog ton). Så till slut blev det dans, i ganska lagom format för varmklädda vuxna och små knattingar - och entusiatiska tomtekompisen Frida hamnade till och med på bild i tidningen på kuppen!

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0