Tips till alla godisråttor

Om man har problem med att hålla godis- och snacksätandet på en vettig (dvs låg, antar jag...) nivå, kan jag dela med mig av följande trick:

1: Ha en låååååång semester - och tillbringa nästan all tid dygnet runt med 3,5-åringen. Den där uppmärksamma, godisförtjusta, nyfikna och rättrådiga 3,5-åringen som givetvis lärt sig att man bara äter godis på lördagen, med väldigt få undantag. Hon som känner igen ett godispåse-prassel även om det kommer från framsätet i bilen, eller säger sömnigt "du luktar chips" när man sätter henne på pottan i natten. Smygätning blir ruskigt svårt då.

2: Vänd lite på rutinerna så att läggningsdags för 3,5-åringen infaller närmare din egen nattning. Tiden för ostört snaskande minskar då än mer radikalt.

3: Konstatera att TV-utbudet under sommaren erbjuder väldigt få tillfällen att gotta sig timmavis vid TV:n, och att värmen och utelängtan ger färre datortimmar än vanligt. Tillfällena då godiset plockas fram blir färre, helt av sig själv.

4: Öka effekten efter två veckor, genom att tillbringa massor av tid med den äntligen semesterlediga sambon. Han som inte alls äter godis lika ofta som du själv, håller igång träningen och är fit for fight på ett sätt du bara kan drömma om... Håll tummarna för att det smittar av sig lite.

5: Spring och jaga och lek med den busiga och glada 3,5-åringen hela sommaren. Garanterad vardagsträning!

Ja, sedan är det bara att hålla de förbättrade vanorna vid liv!
Ni vet, tänka på samma sätt när vardagen seglar in och så.

Äsch, just ja.
Jag visste väl att det fanns nån hake med det hela...

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Anonym

Härligt med ej snaskande människor som håller formen och vikten.Underbart att var aktiv.Lycka till med det aktiva livet.Lek och aktivitet hör sommaren till och datorn får gärna vila.

2010-07-19 @ 22:40:44

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0