Föräldramöte och sommarpresent

Föräldramötet är genomfört och nu vet vi hur det blir i höst!

Sex barn (födda 2006) flyttar över till "storsidan". Tolv barn (inklusive Frida) blir kvar på "våran" avdelning och får sällskap av de sju äldsta barnen från minsting-avdelningen. Båda de fantastiska pedagoger som funnits med Frida hela tiden blir kvar nu också med gruppen, härligt! (Fast vi kommer att sakna E som varit med hela det här läsåret (men nu får byta avdelning), hon är jättejättebra!)

Höstläget känns bra ur personalsynpunkt, men det finns två nackdelar:

1: Två av Fridas "bästisar" försvinner från gruppen, vilket säkert kommer att bli ganska trist i början.

2: Frida kommer att vara näst äldst på sin avdelning, vilket antagligen kommer att ge henne lite mindre stimulans - hon leker mycket med de äldre barnen idag. När hon bara omges av mindre barn, kanske hon inte sporras att utvecklas och lära lika mycket och så... Fast den kraften känns mer inneboende i henne, än nåt som kommer utifrån. Och det är väl ingen stress att hon ska bli "stor"! Det skulle också kunna bli så att hon blir stor, bufflig och för "bestämmig" , eller alltför inriktad på att ta hand om de små... Det känns kanske inte riktigt som att de barn som stannar på samma avdelning kommer att gå vidare, risken finns att det blir lite "stampa på samma ställe som i år"-känsla över det hela - men det där får vi hoppas att de duktiga pedagogerna löser!

Äsch, översociala fröken Frida ordnar nog det där själv, både med de förflyttade kompisarna och att tanka stimulans på lämpligt håll. Hoppas jag.

Vi överlämnade sommarpresenten till pedagogerna också. En gåva med italienskt tema, för en trevlig kväll tillsammans om de vill - kanske läge för en after work? De fick presentkort på den nya italienska restaurangen Mezza Notte. Innan dess kan de värma upp med italienskt vin, grissini, italiensk choklad och Absolute Italian Classics strömmande ur CD-spelaren!


Tänk att det snart är "sommarlov" va, vad snabbt det gick!

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0