En dag av icke-stillasittande

Idag var jag och Frida alltså bonuslediga, eftersom förskolan var stängd. Kändes oerhört härligt lyxigt! Dagen var väldigt oplanerad från början, men blev ytterst innehållsrik. Vi har hunnit med följande:

- Sovmorgon
Frida sov faktiskt till klockan åtta i morse Hurra! Tack kära barn. Sedan lekte hon i sängen nån halvtimme, medan jag gäspade käken ur led, led av huvudvärk och försökte vakna till.

- Mysbyxhasning och strumplek
Långsam-mornar är det bästa med att vara ledig! Vi ägnade dagens första två timmar åt lite datorsittning, slö sagoläsning, snicksnack och såklart FRUKOST. Faktiskt nästan i den ordningen! Frida lekte runt mig där jag var, till och med MED mig - eller åtminstone min fot - medan jag satt vid datorn och skrev om hennes hyss...


Lillstrumpa? Viktor Konstriktor kanske?


- Leklunch
Klockan 10.09 sms-ade jag en förskolemamma för att kolla ev. lekläge inför eftermiddagen. Klockan 10.19 ringde hon upp och bjöd in till lunch och lek genast! Klockan 10.50 satt vi i bilen på väg dit - då hade jag både hunnit äta upp det sista av frukosten och duschat. Tjohoo! Sedan hade vi trevligt hos E och hennes mamma A (och lillasyster) i en och en halv timme, tills de skulle iväg på sångstund med ett gäng andra syskonpar från förskolegruppen.

- Express-runda på stan
Medan de andra kidsen och föräldrarna sjöng, åkte Frida och jag ned på stan för att än en gång söka present till hennes faster A. Resultatlöst även denna gång tyvärr! Vi hann också med det obligatoriska "lukta-på-tvålar-besöket" på Body Shop. Njutning, tycker Frida!


Mmmm, den luktar... juice!


- Öppna förskolan i Tomaskyrkan
Efter en tripp till affärer, hiss och parkeringshus joinade jag och Frida de andra barnen på Öppna förskolan i Tomaskyrkan för fika och lek. Många barn på liten yta, intensivt men kul! Framför allt för att jag fick mig lite socialt mammasnack på köpet.


Lek på öppna förskolan - roligt tyckte Frida!

 


Efter lekstunden fanns stora snöhögar att klättra runt i. Länge!


- Mataffären
Vi sladdade in på Hemköp på vägen därifrån och handlade lite som saknades hemma. Frida satte sig på tvären i kassan och jag sade ifrån, vilket skapade en ljudvolym som störde samtalen under en stund...


- Mat på fat
Tanken var sedan att vi skulle laga köttfärspaj. Men efter en blöjbajsning (jippi!!! - det går åt rätt håll nu!), ett borttappat recept och lite annat var vi sena, så Frida fick färdiga pannkakor och jag slukade fiskresterna från igår isätllet. Jag hann bara bidra med pajdegen, sedan fick pappan laga resten...

- Rumpgung
På kvällen gick jag faktiskt och TRÄNADE. jo, ni hörde rätt. Kors i taket och allt det där! Jag hade tur och knep en återbudsplats på "Dans Afro" på Friskis runt knuten, och tillbringade sedan en timme med att skaka på min stela tjockkropp så gott det gick! Det var kul, blir garanterat en repris. Hemma hade dock Frida busat loss och inte somnat förrän sent. Rackarunge!

Det kan man väl kalla innehållsrik dag? Kul. Nu är klockan sen och jag måste kolla väskor och så innan jag hoppar i säng. Skönt att jobbveckan blir lite kortare!

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0