Fullt aktivitetsschema

Idag gick vi ut seeeegt, men kom starkt på slutet!

Frida ville INTE gå på familjegympan idag. "Jag har så föskräckligt ont i mitt ben föstår du, mamma!" sa hon och tog sig dramatiskt om smalbenet. Visst, hon klagade på benet redan när hon vaknade. Men att skutta runt och leka, var däremot inget problem. Nåja, oviljan hade väl nån orsak så vi hoppade alltså över idag. Pappan och jag drällde omkring i soffa och säng som trötta sillar istället, medan Frida kollade barn-TV.

Jag tog mig till sist ur apatin, krängde ganska motvilligt på mig träningskläderna och trippade iväg till min del av lördagsförmiddagens Friskis-pass. Skuttade mig igenom ännu ett medelpass, finfint, heja mig! Tillbaka hem, lunch, dusch. Nu var det dags för luft och en liten utfärd!

Jag och Frida fick lift med pappan till utgångspunkten Silvanum (sedan åkte han och kollade golfgrejor). Där kollade vi på hantverksmässa med påsktema, och jag lyckades faktiskt ungå att handla nåt alls. Efter titten på hantverk, spatserade vi mot stan. Det visade sig vara hälsomässa i konserthuset, så där slank vi in en stund också. Provsmakade godis, blev smörjda med krämer och annat trivsamt.

Efter ytterligare lite promenerande var vi nere på stan. Där kikade vi in på Friskis&Svettis invigningskalas, de öppnar större, fler och nyinredda lokaler vid stortorget på gatuplanet och i källaren. Vi fick en tårtbit, spanade på de nya träningsutrymmena, passade på att låna toan och sprang ihop med en av Fridas förskolefröknar som kört discospinning i 90 minuter!


Invigning och kalas - klart det ska vara ballonger då!

 


Välskyltat in till den laxrosa nya jympalokalen i källaren. Folktomt just när vi var där!

 


Frida kollar in vikterna till styrkepassen...

 


...sedan kollar hon in sig själv i speglarna!


När vi kom hem (efter varmkorvsköp och regnigt väder på slutetappen) var jag trött. Frida med, hon som somnat sent och vaknat tidigt gjorde det bra som inte slocknade i vagnen idag alltså. Båda bruttorna var därför lite gnälliga och gnöliga för småsaker innan vi fått middag i magen.. Pappan kockade gott käk, medan jag drog igång ett "tvätta ärvt gammalt lortigt lego"-projekt som visade sig pilligt och tidsödande och triiiiist. Men välbehövligt!


Enligt uppgift via den härligt snabba kunskapsbanken "vänner på Facebook" ska man tydligen kunna köra lego i tvättpåse i tvättmaskinen, i sällskap med något mjukt och skrammeldämpande. I det här fallet blev det diskmedel (och diskborste på vissa grejor), blötläggning och diverse avspolningar i duschen istället. Nu ligger allt på tork på en stor handduk i badrummet. Puuuuuh.

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0