Kultur, konstruktion och kliv framåt

Idag har vi haft en gott & blandat-söndag. Frida sov till 8.36 (dvs kl 7.36 enligt den "gamla" tiden) - heja Frida och tack för det! Jag lyckades dessutom sno åt mig ytterligare nån timmeshalvslummer, för pappan (som nattat sig själv i tid!) orkade gå upp och bygga lego med den pigga sötnosingen. Frida startade redan under morgon-potta-sittningen eftersom hon typ hade lego på tårna då! Sedan blev de båda sittande i badrumskaoset, där allt lego låg på tork sedan rengöringen igår.


Gissa om jag gjorde det klassiska - klev barfota på en och annan
legobit - på väg till toan i morse, efter att Frida och pappan byggt?

 


Pappan är ju värsta talangen på spontan-lego-bygge - coolt plan!


Frida och jag stack sedan iväg på simningen. Idag gjorde Frida stort framsteg, hon doppade huvudet flera gånger! Det är stooort kors i taket på det, hon har ju varit skrajsig för det i minst ett halvår nu. Men idag lossnade det lite! Hon hopapde från dyna också, och lite annat glädjande. Det syntes tydligt att hon själv blev både glad och stolt över att hon vågade också. Eftersom jag lyckades lirka fram det ur henne, har vi bestämt att jag nog ska försöka ta några fler badpass kommande helger. Fast först blir det påsk och "ledig" helg!

Vi har fått byta tid på simningen till kl 12.30 nu, vilket känns mycket sämre! Mitt i lunchen, svårt att hinna äta innan och det blir lite väl sent efter. Men ja ja, det lär väl ordna sig. Idag lyckades jag och lilla gumman dessutom med konsttycket att ila iväg till konserthuset direkt efteråt och få tag på två biljetter till en barnföreställning med Filiokus Fredrik och Sven Hedström! Det blev lite vääääl stressigt att få ihop det, men trevligt när vi väl landat! Sisådär 45 minuter trolleri, buktaleri, sånger och bus fick vi njuta av! Trevligt.

Snacka om att Frida redan är väl intränad på att vara med på roliga evenemang och kulturupplevelser - härligt tycker jag! (Ofta tänker jag på min mamma när vi tar oss iväg på utställningar, föreställningar, bio, marknader och annat i samma stil. Sådant brukade jag nämligen göra med henne, och det känns fint att föra det vidare till Frida. bland pratar vi om mormorn då, att hon gillade sådant och nog gärna hade följt med. *klump i halsen*)

Kvällen har jag ägnat åt att städa kylskåp och skafferi. VÄLBEHÖVLIGT! Har slängt sådant som var för gammalt, plockat i ordning, sorterat, styrt upp och organiserat. Känns ljuvligt! Snart får jag dessutom några nya Tupperware-askar jag köpt i huvudsak för just skafferiförvaring, då blir det än mer koll på läget.

Jag önskar er en bra början på veckan - nu är det vardagsdags igen!

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0