Utvecklingssamtal

--- OBS: Jag vill varna känsliga läsare för risk för mer tydligt skryt än vanligt i detta inlägg. ---

Har varit på förskolan på utvecklingssamtal idag. En fröjd, tycker jag. Det är så härligt att ha pedagoger som verkligen SER ens barn och faktiskt verkar gilla henne, på riktigt! Och så gillar personalen varandra, det märks. Det är en skön grupp!

Vi snackade lite om vilka Frida leker med och vad de leker (hemma och på förskolan), hennes (goda!) förmåga att kommunicera, hennes styrkor (många) och svagheter (relativt få).

Jag fick "veta" att Frida är väldigt social, men kan också vara för sig själv ibland. Hon har flera "bästisar" men leker ändå med många. Hon är bra på rollekar och har en stor portion fantasi. Hon uttrycker sig klart, lyssnar på argument (fast håller INTE alltid med), visar intresse för sina medmänniskor, lägger märke till detaljer och har ett mycket gott minne. Hon trasslar lite med maten ibland. Hon har bra energi och gillar det mesta som händer - men vill gärna bestämma själv NÄR det ska göras... Hennes humör är nog både en styrka och svaghet - hon är grundläggande väldigt glad och positiv, men blir rasande ilsken på sju röda. Eller ledsen, så att tårarna sprutar. Och sedan lika snabbt glad igen! Den där dramatiska ådran går igen när hon ska berätta något, då lever hon sig in i det med tonfall och miner och rejält eftertryck!

Sedan pratade vi om vad vi har för förväntningar på verksamheten. Jag som är med i förskolerådet känner att jag har kanaler för att föra fram eventuella synpunkter där, eller i den dagliga kontakten med personalen. Men jag önskar ju att pedagogerna fick mer tid att ägna sig åt den faktiska pedagogiska verksamheten, istället för att diska och klä på barn, typ... De kan och vill ju så mycket mer än de hinner!

Jag gillar vår förskola. Frida med. Det är det allra viktigaste!

Nu ska jag hoppa i säng, bredvid den lilla vimsiga. Satte henne på pottan nyss, då sa hon "Mamma, jag vill inte ha min docka, den nya, den vill jag ge till tommten." Eeeeeh.... va? Haha!

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0