Våren är här, attjo

Puh! Det är skönt att vara hemma från nätverkeriet, och krama 3-åring istället. I Stockholm var det vår, faktiskt. I alla fall idag, när solen strålade och det var det-gör-inget-att-jag-glömde-jackan-varmt"! (Igår när det duggregnade och var svaaaalt, kändes det där med jackan hemma kanske mindre fiffigt, men det är en annan femma.) Det var shoppa-sommarsko-känsla, det var kisa-mot-solen-skönt. Härligt!

Fast är det EGENTLIGEN sådant som är de tydligaste vårtecknen?

Nej. Inte när man har pollenallergi. Då är det nysningar i kubik och kvadrat, lätt-tårade och rinniga ögon och möjligen täta luftrör som avslöjar våren, långt innan den är så tydlig på andra sätt. Attjo prosit, hörrni!


Så här vitt och vackert är det i skogen utanför Fridas förskola!


Vår- och sommarrutinen är igång, som ni förstår: antihistamintabletter, nässpray och ögondroppar. Numera förstärkt med luftrörsvidgande och cortisoninhalator mot astman. Det hela tar fasiken 10 minuter extra på morgonen...

Det känns inte helt ungt och piggt, i alla fall. Förra året lyckades jag skrapa ihop till ett högkostnadskort - när halva året var kvar! Och medicinrabatten var hög på apoteket jättetidigt. Snacka om åldertecken (för en tidigare rätt frisk person, alltså). Det är väl snart dags att skaffa en dosett också... Fast det är för lite piller och för mycket annat jox jag ska ha i mig än så länge. Det är svårt att peta in nässprayflaskan i dosfacken, haha.

Jag har nyst och nyst och nyst idag. Suck. Dags att rota fram den där bortglömda nässköljaren nu, funkar finfint för att rensa ur systemet då och då. Och så borde jag införa kvällsduschning, för att slippa sova med det ettriga pollenmoln som det här stora burrhåret samlar på sig varje dag. Hm. Hur ska jag då vakna till på mornarna?!

/Jenny


Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0