Toalettbestyr

Jag har gått och retat halvt IHJÄL mig under hela semestern på att de har så uschligt papper i Thailand. Både på toaletterna och som servetter på restaurangerna. Det är tunnt, skört och går sönder bara man petar på det. Tål inte minsta lilla fukt utan att strimla upp sig totalt. Otroligt icke-ändamålsenligt, både för nedkladdade barnfingrar och bajsiga rumpor. Gaaaah.

Trots att toapapperet är tunt som vinden, får man förresten inte spola ned det - då kan det bli stopp i rören. Näpp, det ska läggas i en papperskorg vid sidan av. Känns inte vidare fräscht att lägga torka-tjärten-papper så! Hu.

Bredvid varje toa i Thailand finns en liten handdusch på väggen. Med tanke på hur blött det är när man kommer till en allmän toalett, så förstår man att thailändarna använder dessa flitigt. Att så smidigt kunna spola rumpan är ju drömmen för en nyförlöst kvinna, men annars? Hur gör man EFTER att man spolat sig ren? Funkar bra mellan baden när man har bikini och ändå är blöt, men till vardags? Inte kan man torka sig torr med fjutt-papperet i alla fall, då blir det bara smulor. Ofta finns det inte ens något papper. Går de runt med halvfuktiga underkläder efteråt? Mysko.

Jag har (som ni kanske hör) riktigt längtat efter hederligt svenskt toapapper. Efter att ha kommit hem, känns nu vårt i vanliga fall mjuka vita toapapper plötsligt väldigt tjockt och grovt! För att inte tala om hushållspapperet! Pansarpapper. Men de HÅLLER.

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0