Dagens bästa besked

Idag är jag väldigt nöjd. 

Det är inte för att jag tog mig iväg med Frida till Valbo köpcentrum igen efter dagis, för att återlämna en tunika som jag var så glad att hitta igår men som visade sig vara trasig (morr...) . Det är inte för att jag hann hitta både stödstrumpor till flyget och present till ett av helgens två barnkalas på lunchen. Det är inte ens för stordådet att vi fick undan lite crap från hallen ned i förrådet ikväll!

Nej. Det är för att jag var på hälsoundersökning på företagshälsovården idag (eftersom vi genomför ett friskprofil-projekt på jobbet), och fick mestadels så BRA besked! Jag blev faktiskt rätt förvånad, hade väntat mig sämre. (Sunda sambon trodde också att jag skulle ha dåliga värden - haha, där fick han!)

Blodtryck:
125/80 (tydligen extremt normal-perfekt)
Kolesterol: 3,3 (på en skala 3-7 - jättebra alltså!!)
Sockervärde i blodet: 5,6 (på en skala 4-10, mao väldigt godkänt!)
Syreupptagning: Klass 4 (av 5 - alldeles utmärkt faktiskt, förvånande nog!)

Sen finns såklart också den där "borde åtgärda"-delen, som jag ju redan visste om...

BMI: Skäms-högt...
Kondition (där syreupptagning räknas med vikt på nåt sätt): Klass 2 (av 5, eftersom vikten drar ned resultatet)

Jag fick "gröna kryss" på en massa områden, trevligt. Hamnade på "se upp med"-orange när det gällde mat (mer frukt, mindre snask, typ), kroppsliga symton (ont i knän, rygg, mage, armbågar etc - mycket åtgärdas med viktnedgång), och stress (nähä?!). Bara ett enda område där jag hamnar på "åtgärda"-sidan - vikten, såklart.

Summan av kardemumman: Några saker att jobba på, men riktigt, riktigt bra värden och mycket liten hälsorisk! Sweeeet. Inte illa för en tjocksmockig godisråtta!

/Jenny

Kommentarer
Postat av: farmor

Vad jag blir glad över att du kollat dig.Toppen! Hälsan är ju det viktigaste som vi har.Du har ju bevisat att du kan gå ner i vikt så jag tror mycket på dig Jenny.Du kan och du är stark.Jag har också oroat mig över din hälsa.Du kan nu glädja dig extra och du ser alltid så fräsch ut och pigg.Jag tittade på kort på Frida och dig från ettårsåldern.Viktiga flickor för mig som ser urgulliga ut.Toppentjejer!

2010-10-19 @ 10:15:55
URL: http://Grattis !
Postat av: Jenny E

Farmor: Tack för uppmuntrande ord!

2010-10-19 @ 16:08:59
URL: http://busblomma.blogg.se/

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0