Första dygnet i Ao Nang

Igår mitt på dagen åkte vi till Ao Nang - fortfarande på fastlandet, men lite mindre stadsaktigt än Karabi stad. Mer turistort, och utgångspunkt för många båtturer till öarna i området.

Vi hade förbokat hotell och skjuts dit kvällen innan, så vi blev fint upphämtade vid första hotellet och avlämnade vid vårt nya. Smidigt! Nu bor vi på ett enklare ställe, men helt okej standard ändå. Ao Nang Sunset Hotel, heter det.


Hotellets välkomstskylt - nästan lite läskig... Bättre med kanten i neonljus, på natten.


Personalen är trevlig, rummet är hittills krypfritt (me like a lot!) och har AC. Vi har även här en stor säng som vi delar alla tre, det funkar fint (med undantag för att den är hård och min rygg öm!). Poolen är liten - och kall, säger pappan som provat, det låter som musik i mina varma öron! Restaurangen intill där vi käkar frulle och har testat en lunch är bra, läget är alldeles utmärkt och vi är nöjda.


Nu har vi fått ett rum!!...

 


...och typ så här såg det ut!


Igår eftermiddag tog vi det stillsamt. Kikade runt i området med en tuktuk-tukk, käkade lunch, drack fruktdrink... Vi  strosade omkring och kikade ÄNTLIGEN på havet, Frida badade glatt och jag tog av brallorna och stod i så djupt jag kunde. NICE!


Nöjd tjej. Det här är verkligen semester i ett nötskal!

 


Våran söta blomsterflicka!

 


Solnedgång över havet i Ao Nang. Fint. Efterlängtat!

 


Frida spanar ut över havet. Badsugen!


Vi har beslutat att stanna tre extra nätter här (totalt fem nätter alltså), så att sambon hinner gå på thaiboxningsmatch på stadion (imorgon) och förhoppningsvis även träna lite av den varan själv också. Dessutom ska vi kanske försöka klämma in nån elefantridningstripp eller liknande utfärd, om vädret tillåter.

Idag har det nämligen BAAAARA regnat. Hela dagen. Så ser prognosen ut för nästa vecka också , vad det verkar - ingen solbränna i sikte än så länge, alltså... Vi får hitta på annat istället.


Regn regn regn. Mycket paraply idag - tur att hotellet lånar ut!

 


Blött blir det.

 


Frida har redan nyttjat den lilla DVD-spelaren flitigt.


Men när vädret trilskas, kan man t.ex. passa på att få massage eller någon annan behandling! Vi har ett trevligt ställe som hör till vårt hotell, Sunset Massage. Där har jag varit idag och fått fina fötter! Allt är så billigt - 100 kronor för både foot scrub, pedikyr och lackning. Som bonus fick Frida - som kom upp och kikade in - både finger- och tånaglar lackade. Gulligt av personalen!


Fossingarna får lite omvårdnad. Inte en dag för sent!

 


Frida håller andäktigt fram sina tassar också.

 


Resultatet! Frida valde färg - rosa med glitter i (men det syns knappt här).


Mycket handlar om mat här. När ska vi äta, var ska vi äta... Idag blev det sushi till lunch. Ja, här gäller det tydligen  att chansa rejält - blir man inte dålig i magen av den indiska maten (igår) så kanske sushi kan göra susen! Haha. Frida var nöjd i alla fall, trots att de hade slut på lax som är hennes favvo. På kvällen spatserade vi iväg till en skaldjursrestaurang vid havet och åt GRYMT stora grillade tigerräkor. Gott!


Kan de verkligen klara bakteriehalten i sushi i den här värmen?! Hjälp.

 


Bring on the sushi!

 


Min tallrik var lite fegare...

 


...än sambons. Han vågade prova något nytt.

 


Söta små taxi-buss-tuktuk-fordon, som vi passerade...

 


...på väg till den HÄR middagsutsikten.


Nu ligger Frida och sover och troligen pappan med vid det här laget. Dags att gå upp och natta även för min del! Eller duscha?! Har varit ett absolut måste alla andra kvällar, men idag har det varit så pass dåligt väder att jag inte är fullt lika ofräsch - även om Frida sa att jag luktade hästskit förut. Jojo!

Klockan är halv tolv på kvällen här - det blir typ halv sex hos er.
Jobb i morgon, va? Vintertid? Aj då. Förlåt, kunde inte låta bli... Haha!

Ta hand om er så gör vi detsamma!

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Monica Granlöf

Hej Jenny!



Det är jättekul att följa er resa! Man blir ju lite avis. Njut allt du kan! Kram! Monica

2010-10-31 @ 21:41:08

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0