Datoriserad dam

Frida spelar spel på www.bellasara.com. Vi provar något nytt som vi aldrig varit inne på förut, där man ska fånga insekter som flyger förbi i såpbubblor. Jag testar och tycker det går snabbt, och säger därför att det här var ganska svårt. Frida hugger musen och börjar köra. hon fångar direkt några fjärilar - att man måste både klicka och dra samtidigt är nemas problemas för henne:

- Haha, kolla, det här var ju pricklätt! Kolla vad bra det går!

Det är intressant att stå bredvid och kolla på vad Frida kan när hon sitter vid datorn. Jag ser hur hon provar sig fram och hur snabbt hon fattar hur hon ska uppnå det hon vill. Hon växlar mellan funktioner och verktyg som hejsan svejsan! Det enda hindret är att ibland behöver hon kunna läsa pratbubblor och så. Hon stakar på men oftast är texten för lång än så länge - då hojtar hon.

På konferensen jag just var på, föreläste en man från Indien (?) om barns lärande kopplat till datorn. Han hade forskat och gjort experiment med att installera en dator i slummen i indiska städer eller långt ute på landbygden, och lämnat den (fri att använda för fattiga barn) i ett antal veckor eller månader för att sedan återvända och se resultaten. Barnen hade själva lärt sig hantera den och kunna uppnå det de ville, flera hade lärt sig engelska etc. Mycket intressant!

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0