Vi är (nästan) med radhus!

Milda Matilda! Om inget trasslar, så kommer vi att flytta in i ett (förhållandevis litet, men fräscht renoverat) bostadsrättsradhus i Olsbacka sommar. Iiiiiih! Så spännande.

Vi vann budgivningen, men inget är skrivet ännu så vi får hålla tummarna lite till att inget oväntat inträffar. Vilken pärs det varit idag! Jag körde avancerad multitasking och trixade mig genom budgivningen medan jag försökte ha möte, åka till förskolan och hämta Frida tidigare, köra ned på stan och hitta parkering för att rusa försenad till läkarhuset för att jag och Frida skulle in och ta sista vaccinationssprutan i samband med Thailandstrippen. Först efteråt, när jag fortfarande satt i bilen på parkeringen, blev det klart att vi tagit hem det. Puuuuh.

Nu hoppas vi att vi hinner skriva kontrakt pronto (med villkor att besiktningen visar prickfritt) och i så fall hinna säga upp vår lägenhet den här veckan, så att vi får ägna semestern åt att flytta! Det vore praktiskt, om än kanske lite väl icke-ledigt förstås men så får det ju vara. Vore skönt att hinna med några altansolkvällar redan i år, hehe!

Nu släpper vi nackdelarna med det här plejset (jodå, de finns absolut) och fokuserar på det bra! Det blir kul med förändring - även om jag kan känna ett litet stick i hjärtat över att lämna lägenheten. Den är så fin, och här finns redan så många minnen. Det är ju här Frida börjat sitt liv; här hon legat i vagga, varit liten som en räka, ammat, lärt sig att gå, blivit en fena på att gå i trappor... Nostalgiskt.

Frida ja, hon tjoade lyckligt när jag berättade att vi ska köpa radhuset. Sötunge.

- Mamma, är det där den stora bra lekparken är? Jaaaaaa, vad kul!
- Är det det som är nära S? Jaaaaaa, då kan vi leka alla dagar!
- Är det nära förskolan? Jaaaaa, jippi!
- Får jag mitt egna rum? Jaaaaa! Fast... jag har ju redan ett rum förstås!
(GULLO)

Det blir nog fint det här. Och YEAH vad skönt det känns att kunna släppa visningslivet och Hemnet-gloendet! Istället har ju orkanen av möbleringsidéer, packningsstrategier, rensningsprojekt, färgskalor och inköpsfunderingar dragit igång i  min hjärna redan nu - och känner jag mig själv stillnar den inte förrän vi sitter på rumpan i soffan i nya huset.

En stor dag är nu till ända. Sov gott!

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Marielle

GRATTIS!!! Åh, vad roligt!



Vi har tyvärr dubbelt boende i en månad... (Enda fördelarna är att E kan gå hos sin dagmamma några veckor extra och att det inte blir så stressigt med flyttstäd.) Men vi hinner absolut njuta av kvällssolen på uteplatsen, vi får radhuset på fredag!



Ska greja lite (!) på E's rum innan vi flyttar in, måla golv, tapetsera, bygga koja och måla fönster.

2011-04-27 @ 08:18:27
Postat av: Marielle

Håller förresten med om det där med lägenheten. Vi har bott i vår i i drygt tio år... Älskar den trots den trånga hallen, det liiiilla tredje rummet och de slitna 90-talstapeterna! Och minnena, de ska vi inte tala om...

2011-04-27 @ 09:08:02
Postat av: Jenny E

Marielle: Vi kommer att ha dubbelt boende två veckor eller en månad vi med - tycker det är nästan omöjligt att hinna flytta och städa i samma veva. Känns mycket mindre hektiskt att kunna sprida ut det lite - och vi ska ju flytta inom stan så det går att köra lite pö om pö med småkartonger och sådär.

2011-04-27 @ 12:52:11
URL: http://busblomma.blogg.se/
Postat av: Anna

Grattis vad kul, har ju läst din blogg och vet ju att ni tittat och letat under en längre tid. Spännande!

Du är jätteduktig på att blogga!

Och du verkar alltid hinna en massa. Det där med att tiden inte går utan att den kommer, det är inte så lätt att känna så kan jag tycka men du kanske kan tipsa om hur du tänker.

2011-04-27 @ 21:49:42
Postat av: Jenny E

Anna: Tack för grattis och snälla ord!



Tro mig, jag hinner långt ifrån allt jag borde - eller allt jag vill. Jag använder citatet "Tiden går inte, den kommer" mer som ett mantra kanske man kan säga. Det är jättesvårt att komma ihåg det, jag måste påminna mig ofta om att det faktiskt kommer ny tid hela tiden. Visst, tiden försvinner också, men faktiskt så kommer det ny tid och ny tid och ny tid hela tiden - om man har tur. Det handlar väl också lite om att se möjligheterna och se framåt, möta det vi är med om stället för att att fastna i vad som försvinner. Typ. Luddigt! =)

2011-04-28 @ 13:39:04
URL: http://busblomma.blogg.se/
Postat av: Marielle

Lite omlottboende är inte fel! Usch för att stressa, då får man bara med sig skräpet också för att man inte hinner rensa... Tänkte mest ekonomiskt ;-) Men det visade sig att vi inte behöver betala på huset förrän i slutet av maj! Tjohoo! Det har visst med övertagandedatum och aviutskick att göra.



Vi är på väg till vårt radhus just nu! Om en halvtimme är vi framme och E ska äntligen få se sitt nya rum!!! Och leka på lekplatsen ;-)

2011-04-29 @ 13:48:03

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0