Det blev en jul i soffan

...huttrande under en filt. Febern har pendlat mellan 38-39 grader, det river i bröstet och jag var inte i skick att gå nånstans idag.

Det gjorde däremot familjen, såklart. Gick iväg alltså. Jag hade inte velat ha det annorlunda. De åkte över till farmorn och farfarn och käkade julbord och öppnade klappar som planerat, medan jag stannade hemma. Den sitsen hade lätt kunnat kännas lite ynklig och jobbig, men det gjorde det faktiskt inte. Inte alls. Jag var helt okej med att stanna i lugn och ro här. Och när jag (fröken social, fröken jag-kan-ju-missa-nåt) inte lider det minsta av att inte få vara med, då vet man att jag är sjuk.

När jag blivit ensam, släpade jag mig upp och tog en dusch. Sedan klev jag i ett par rena mysbrallor (det var nivån på julpiffning som gällde här, ni hör ju), och käkade gravad lax framför TVn med nykokt potatis som sambon omtänksamt fixat innan de gick. Jag har spelat wordfeud, slökollat på TV, slumrat i soffan... Det gick ingen nöd på mig.

Efter några timmar ramlade fröken tinderöga och sambon in genom dörren igen. Jag fick snabbt bland annat en barbiebil, en radiostyrd bil och två Ariel-dockor i famnen, och en dotter som snabbt bytte om till en vit dröm i form av en barbie-utklädningsklänning. Den hade glitter i kjolen, så nu har vi glitter på hela nedervåningen som lär glamma upp kommande vardagar för lång tid framöver.

Julen är så upphaussad. Hur det SKA vara.
Perfekt är det hos så få, alltid är det nåt...

Den här varianten gick bra den med.

God fortsättning!

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Marielle

Lugn & ro kan vara det bästa som finns! Speciellt när man känner sig hängig :-) Låter som om du gjorde ett klokt val.

2011-12-25 @ 15:05:40
Postat av: Jenny E

Marielle: Klokt och givet. Tack.

2011-12-25 @ 23:41:55
URL: http://busblomma.blogg.se/

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0