Fyraårsdagen

Frida var sååååå nöjd med sin födelsedag och helg. Och dessutom har hon fått egen POST! Och så har hon fått meddelande om att några paket kommer senare. Och till på köpet är barnkalaset kvar att glädjas åt om några veckor. Kan det bli bättre?


Frukostbrickan är redo och vi harklar de morgontrötta halsarna...

 


"ÅH, ett troll med just den färgen jag önskade mig, TACK!"

 


"Lampor till dockskåpet, tjohoooo, vad braaaa!"

 


Öppna, öppna, mera paket! Här dök det upp några böcker, vilket gillades det med.

 


"Men MAMMA, nu kan jag pyssla pärlhalsband och sådär!"

 


Lite frukost-i-sängen-mys! Fina lampan där bakom är också en present.

 


Lyckan är en ny, fin smink- och frisyrdocka. Tack morbror J!

 


Lite dans hann pinglan med på födelsedagen, också. Nu dansar
de helt själva, medan föräldrarna sitter utanför och sneglar in...

 


Fyra väldoftyande, vackra rosa rosor till fyraåringen. Tack farmorn och farfarn.

 


Tårtljusen ska tändas - är man så stor som 4 år vill och kan man göra det SJÄLV.

 


Pappan ska ha all ära - han snickrade ihop en så fin Ariel (lilla sjöjungfrun)-tårta!


På födelsedagen hade lilla hjärtat svårt att somna om på morgonkvisten, det var ju så spännande med allt som väntade! Vi fixade frukostbricka med ljus och ros och flagga, sjöng och grattade. Födelsedagsbarnet satte sig förväntansfullt upp i sängen och gjorde ett klassiskt Frida-uttalande, sådär lillgammalt som hon brukar:

- Men TACK, oj vilken fin och trevlig frukostbricka ni har ordnat till mig!

...och lite senare när hon rafsat upp alla sina rosa paket sa hon:

- Och verkligen tack så MYCKET för alla bra och roliga presenter ni skaffat!


Man blir lite fnissig och undrar i sitt stilla sinne om det är FYRTIOfyra hon fyller, eller fyra?! Hon är så grymt söt och ruskigt bra på att vara artig och tacksam sådana där gånger, helt spontant och på riktigt. Föräldrahjärtat blir faktiskt lite stolt över att vi har lyckats med att få henne att uppskatta detaljer och SÄGA det på ett helt makalöst uttrycksfullt sätt!

Efter sedvanlig lördags-svängom på dansskolan, vankades det kalasfika med besök av farmorn och farfarn och pappans morbror. Efter paketöppningen var Frida i legohimlen! Nya köksmöbler till dockskåpet kunde också flytta in under den nya fina belysningen där. Vackra rosor fick hon till bordet också. Sedan fikade vi god och snajdig tårta som pappan bakat - så avancerad med bild på Lilla Sjöjungfrun och allt!

Nånstans där på eftermiddagskvisten kom min vän W också inramlandes, denna gång bara hon utan man och barn. Hon hade "tågat" upp och sov över hos oss. Så mysigt med först lite lektid för Frida och sedan tjejsnackskväll för mig. Sambon hängde på och fascinerades över tjejers förmåga att kommentera detaljer under en melodifestivalsändning...

På söndagen kramade vi W och lämnade henne vid tåget på förmiddagen. Strax därefter kom våra Ockelbo-vänner på pajlunch. Jag fick äntligen gosa med lille bebis-O igen! Sist var han 6 dagar tror jag, nu två månader! Hej vad det går. Frida och lille E lekte en massa och hade kul, vi fikade och pratade.

Strax innan de skulle rulla hemåt, avrundades dock kalashelgen på eländigaste vis! Lille E ramlade från soffan med kinden in i vårt förbaskat vassa soffbordshörn. Ett djupt jack, mycket blod och inget roligt alls, blev det... De fick dock snabb hjälp på familjeläkarjouren och kunde åka vidare hemåt efter en halvtimme och två stygn på stackars E. Själv fick jag ont i magen och blev alldeles ledsen av att vi hade ett så farligt bord - jag dammsög hela lägenheten i oros-ilska och fällde några tårar när jag fått besked från dem att det gått så bra det nu kunde i den trista situationen. Hu!!

Efter den pärsen, tar vi lite firandepaus innan barnkalasandet. TACK tusen gånger till alla som gratulerat Frida. Tack alla som kom, ringde, skickade post, kom på besök, gav presenter, skrev på bloggen och facebook. Den lilla medelålders tanten vi har här som fyllt fyra, hon tycker det är så roligt med alla hälsningar och blir genuint glad!

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Marielle

Vilken fin födelsedag hon fick!



Och vilka korta kommentarer jag skriver nuförtiden, alltid lille N i famnen/på armen - har inte tålamod till enhands-finger-valsen. Om jag ens når MacBooken... Annars får det bli ajfånen, också lite pilligt ;-)

2011-02-08 @ 02:43:40

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0