Visa lite hyfs - 2

Det finns väldigt många människor på Högskolan i Gävle, som aldrig tycks komma sist. Eller? För inte kan de väl sakna medkänsla och logik helt? Konsekvenstänkande lär man sig väl tidigt och utvecklar under uppväxten - folk med körkort bör väl ha koll på orsak och effekt?

Jag snackar parkering här.
Blodtryckshöjande korskalle-parkerade bilar på högskolans parkering.

Kommer man lite sent på morgonen, finns det inga platser kvar annat är lääääängst bortanför alla hus. Vi snackar typ 15-20 minuters extratid, om man räknar in snurr-sökandet av en parkering närmare först. Om man till exempel tagit ut lite flex för att låta barnet (som somnade efter kl 21, när man själv var och simmade) sova ut på morgonen (så att det orkar vara BARN och inte blir mer som en GREMLINS på förskolan...), så kan det bli snävt att hitta en plats för bilen. Fullt, fullt fullt.

Sådana gånger blir jag gaaalen på alla som parkerat totalt idiotiskt.
Det är ju så himla, himla enkelt. Egentligen 

Använd utrymmet smart och effektivt.
STÄLL DIG LAGOM NÄRA NÄSTA BIL.

Kommer du först, ställ dig helst längs en kant. Därefter - ställ dig nära nästa bil. ORKA backa en gång och köra in på en bättre position, istället för att få en halvmeter extra luft till nästa fordon. Inte för nära, inte för långt ifrån. Lagom. Och om du ska köra in i en lucka bred nog för två bilar, ställ dig för jösse namn vad du gör INTE i mitten av den! Då kan sådana som jag få rena nervsammanbrottet av irritation! När man har passerat typ 20 stycken nästan-platser, blir man nämligen lite TRÖTT. Och ganska arg, om man är som jag. Och störd på att folk verkar vara rätt intelligensbefriade.

Så. Gör en god gärning - parkera smart och effektivt. Please.
Nästa gång kan det vara du som kommer sist!

/Jenny


Kommentarer
Postat av: Nina

Ja fy vad många gånger jag åkte runt och svor högt över alla idioter som inte kunde parkera och gjorde så att det försvann x antal parkeringsplatser där jag och fler med mig hade kunnat parkera! minns och ryser Förhoppningsvis blir de personerna lite smartare efter några år på högskolan! ;-)

2011-02-01 @ 21:47:27
Postat av: Jenny E

Nina: Det är tur att Frida inte är kvar i bilen när morrandet sätter in, haha!

2011-02-01 @ 23:48:39
URL: http://busblomma.blogg.se/
Postat av: Maria

Känner igen mig så väl. Parkeringshyfs borde ingå i körkortsutbildningen.

2011-02-02 @ 08:56:03
URL: http://ambren.weebly.com
Postat av: Helen

Känner igen det där! Flera gånger om. En gång frågade jag faktiskt en tjej "har du tänkt att parkera där" "ja" svarade hon. "Om du bara ställer dig lite närmare den andra bilen så kommer det få plats en hel bil till här" "oj då tror du det...??" Med vilka ögonmått kör hon bil kan man undra... Och den gången hade jag till och med hittat en egen parkering men det stööör mig!! Men nu ska jag inte klaga då jag har en alldeles egen stolpe utanför hus 45! Be Maria på stud. service att lägga ut en påminnelse om parkeringshyfs på internTV.

2011-02-03 @ 21:28:39
Postat av: Jenny E

Maria: Definitivt!



Helen: Jag har också sagt till folk - flera gånger. Så trevligt jag kunnat - och ändå har de flesta blivit otroligt förnärmade... Men hur fasen fick du en egen stolpe?! Jag har stått i parkeringskö i flera år...

2011-02-03 @ 22:42:42
URL: http://busblomma.blogg.se/
Postat av: Helen

Ja vill du ha en stolpe vid hus 45 så är du säkert välkommen med en ansökan :) Vi är ju inte så många som jobbar "over there"- du har ju nästan lika långt hem som till hus 45 ;)

2011-02-04 @ 23:13:16

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0