Hemmalek och bankärenden i en härlig mix

Idag har Frida gjort det bra - igen. Hemmalek hela långa dagen och galet varmt. Och så en mamma som sedan länge bokat in ett telefonmöte med banken för lite låneplanering! Hoppla. Men Frida var en pärla och sysselsatte sig med leka själv och lyssna på saga under tiden. Applåder till henne!

Det här är en lugn vab på så vis att Frida är väldigt pigg förutom prickarna (och ett ganska kort tålamod). Men jag är galet less på att truga i ungen medicin, för att inte tala om tonen hon tar till när det är dags att badda prickarna med alsollösning. Puh! Idag skippade vi Clarityn mot klådan, jag håller tummarna att den avtagit nu.

Vi har lekt med Molly-mus-bokhuset och pappfigurerna, och Polly Pocket-dockorna har badat i handfatet. Jag har sökt livsviktiga borttappade yttepyttesmå skor till Polly Pocket-dockorna, slarviga rackare det där, haha! Vi byggde en ny soffkoja också. På förmiddagen råkade jag slumra till i med huvudet i soffkojans mörker en stund. Det var ljuvligt skönt, tills Frida (som satt bredvid och såg på TV) knackade mig på armen och frågade om jag kunde sova lite tystare, hahaha! Snark-elände.

Givetvis har vi även läst Törnrosa-böcker idag - de båda (!) som finns i vår bokhylla är nämligen klara favoriter just nu. Här är det ständig Törnrosafeber numera! Frida är alldeles förundrad över att i den ena versionen sticker hon sig på en nål, i den andra en slända. I den ena är det Törnrosa som friar till prinsen, den andra är mer traditionell. Komparativa litteraturstudier á la 4-åring. 

När vi käkade lunch, lyssnade hon på Törnrosa som CD-saga också, och den är ett kapitel för sig. Den ingår i CD-boxar med HC Andersens och bröderna Grimms sagor som hon fått. Superbra i teorin, enerverande i praktiken. De har nån lätt hysterisk bakgrundsmusik hela tiden, som får oss vuxna att vilja peta ut hjärnan med en virknål genom örat - det vore mindre plågsamt. Dessutom slänger de sig med ord som emellertid och förläna - typiskt småbarns-ordförråd, tycker ni inte?! Frida är tillräckligt lillgammal som det är, haha.

Imorgon och på fredag ska lilla pärlan vara hos farmorn och farfarn (tusen, tusen tack!), så då blir det jobb igen för min del. Välbehövligt!

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0