Snabbväxling

Idag har Frida varit feberfri, skönt! Men visst sitter det kvar en del kraxighet, speciellt om hon stojar och rör sig. Beslutade därför att köra en "mellandag" för henne hos farmorn och farfarn imorgon (så smidigt, tack!), eftersom förskoletempot är klart högre för en liten hostfröken.

Själv har jag sovit ynka lite inatt. Inte nog med att jag var uppe toksent (med vilje - jag hamnade i ett jobbflow och då kändes det perfekt att bara köra på och få det gjort). Såklart tajmade det sig ju med att Frida hostväckte mig flera gånger, hennes säng knakade kopiöst plötsligt (känslig? jag? bah!) och så vaknade hon klockan SEX istället för mer lämpliga och förväntade 07.30 eller nåt sånt. Gaaaah.

Efter en intensiv jobbinsats här hemma på eftermiddagskvisten, låg jag på soffan och blundade lite medan Frida lekte med dockskåpet. Gäääsp. Jag hann tänka att det var skönt att sambon snart skulle komma, så att vi kunde hjälpas åt med mat och diskmaskinsplock och så.

Tror ni det blev en skön, vilsam kväll?

Stackars sambon mötte Frida i dörren med ett "uuuuhhuhuhuhu, pappa mår inte bra, pappa mår illa". Han virade in sig i ett täcke, bad om varm dryck och varma sockar och liksom gled ned i första bästa viloläge. NEJ nej nej nej. Kass mage och rätt hög feber kom han hem med stackaren.

Ok, upp och hoppa och i med överväxeln bara! Minsta magsjukemisstanke gör mig galet effektiv; upp med gästsäng, bädda, fram med hink och handsprit, separera handdukar och avdela lilla toan till sjuklingen, ta tempen, rigga sänglampa, plocka fram bok och kex och vatten och snytpapper. Till sist; utrymma vardagsrummet på busig 4-åring och hemmaknappande mamma. Puuuuh.

Så. Basläger klart. Stackars-pappan pysslas om såklart men isoleras i nedsläckt, stillsamt vardagsrum, medan vi friska (well nåja) håller till i resten av lägenheten. Och spritar händerna plenty. Och håller tummarna som blådårar, för att han slipper bli sämre och att vi slipper helt!

Hej och hå. Imorgon är en annan dag.

Tills dess tillbringar jag kvällen på en köksstol, haha!
Och kollar dagens TV på play-kanalerna med en timmes förskjutning...

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0