Prickad

Igår var jag med Frida till astmasköterskan på barnkliniken. Uppföljning av förkylningsastman, andningstest och byte av medicintyp stod på agendan.

Spirometrin gick bra och nya mediciner är fixade (bort med "andningstuben" och in med "vuxnare" typer av förpackningar). Lilla pinglan hade växt en halv centimeter och gått upp ett halvkilo sedan femårskollen, skönt! (Eftersom hon hade gått ned tidigare, var jag lite fundersam på hur det stod till.)

När vi ändå var där, slog de till och gjorde ett pricktest på Frida också. Det tog en stunds dividerande med lilla fröken (vill inte vill inte vill inte!) men till sist gick det bra. De kollade häst, katt, hund, två sorters mögel, två sorters kvalster och en hel bund träd och gräs. Hon var så frisk och ickeallergisk så, skönt!

Sköterskorna blev förresten förtjusta över mitt dokument med koll på Fridas astmaperioder - det som jag nästan skäms för att lämna fram för att det känns överambitiöst och yberkäckt. De ville behålla och kopiera och använda det som optimalt exempel, haha!

Jaha, då återstår bara diverse koller och åtgärder för egen del då. Man skulle kunna säga att det råkade bli en viss anhopning av sjukvårdsrelaterade saker den här veckan:

- Prover på hälsocentralen imorrn (hej lever, njurar och blodtryck, hur sköter ni er?)
- Tömning av cystan på halsen på torsdag (tredje gången gillt för att slippa operation?)
- En sväng till gyn på fredag (cellprov och lägeskoll AB)

Eh... Inom EN vecka? Jojo. Tur att tant har kommit upp i frikort nu.

/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0