Det blev jul i år igen - en bra en minsann

Det var det, det. Julaftonen kom och gick.
 
Helgen blev visst lite tyst här - jag ägnade mig åt att städa och rensa och plocka och slå in klappar och styra upp.Sen kom julaftonen, ni vet när allt-allt-allt ska vara klart och funka och klaffa. (Vi måste ta och coola ned med det där, gott folk. Släppa ned axlarna. Okej?)
 
Det blev faktiskt alldeles finemang! Har haft en mycket trevlig julafton, för första gången tillbringad hemma hos oss. Jag är jättenöjd med kvällen faktiskt! Lagom av det mesta. Mat (mer än lagom där, i och för sig...), sällskapsspel, glögg, fika, godis, småprat, julklappar. Avslutade till sist kvällen med soffhäng och småprat med svägerska. Skön känsla.Alltså varför håller vi påååå så?
 
Frida i väntan på gästerna, tidigare i eftermiddag. Stassad och redo för julafton - bring it!
 
 
Vi fick förresten ihop ett pepparkakshus här trots allt - det trodde jag inte igår eftermiddag. Jag kan inte ta nån cred dock,pappan och Frida styrde upp det hela. Jag är bara ansvarig för istappar, florsocker, svampar och husfolk...
 
 
 
Frida har pysslat en julkalender till mig idag. Nåt ska man ju göra när man väntar på tomten! Alla luckorna är öppna, men så är det ju julafton också. Haha!
 
 
 
Käket i köket. Allt det kalla, iaf... Det varma stod på andra bänken. Mycket mat blire!
 
 
Frida bytte om och körde dansuppvisning efter julmiddagen. Lite blyg, men ändå sugen. Hon virvlade vilt om till tonerna av Peter Jöback, "för den där musiken fyller mig med rätt känsla, mamma". Gullo.
 
 
 
Efter att tomten varit här, hade vi plötsligt en extra Nisse som delade ut resten av klapparna. Hon hade underlig röst och hade pysslat ihop skägget själv.
 
 
Trots att Frida var minst här och kanske mest benägen att inte ha tålamod med sina klappar, tomtade hon ut alla paket innan hon tog itu med sina egna. Imponerande bedrift tycker jag! När jag berömde henne för det, sa hon lite oväntat "Ja, men jag ville inte öppna mina än för då skulle jag ju avslöja att det var jag bakom skägget!". Hjärtsnörpsgullighet. Fröken Incognito.
 
Tiden räckte förresten inte till för julkort i år, helt enkelt, det får bli en digital Piff&Puff-variant istället (tyvärr utan den fotoskygga pappan just här). God Jul och Gott Nytt År alla vänner!
 
 
Portopengarna vi sparade in, ger vi istället till Unicef. Vaccinpaket, näringspulver, skolböcker och startpaket för fem mammor - det hoppas vi ska hjälpa barn som har ett hårt liv. Det är sannerligen inte alla kids som har hem, värme och drivor med julklappar under granen....
 
Ta hand om er själva och varandra under de fortsatta helgerna. Kram!
 
/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0