Inget kalas utan kras, var det va?

Så, då var årets barnkalas avklarat. Puh!

Det var toppenlyckat - tror jag, i alla fall. Frida längtade hela dagen. Dinosaurietemat funkade bra, med dinos utplacerade lite överallt och fotspår och söklek och ballongar och temadukning. Alla ungar skötte sig toppensnyggt, ingen grät och ingen kräktes. Haha!

Vi har massor av fika kvar, för oväntat nog stannade bara en förälder denna gång och barnen fikar aldrig lika mycket som man tror. Leksprallandet i dem drar för mycket, liksom. När alla började klä sig för att de skulle gå hem sa Frida:

- Åh, jag är uuuuuutmattad!

Tydligen är det inte bara föräldrarna som blir lite matta av kalajsande, hehe. Fast vi vuxna blev mest trötta av en specialtwist som uppstod... Vi hade en pinata, förstår ni. Skojigt! Men den där rackaren ville ju aldrig gå sönder. Till sist efter några rejäla pappa-rycker-in-åtgärder så gick det hål i den - och VIPS flög det kolasplitterbitar över heeela vardagsrummet! Banana Skids, förvarade lite för kallt, bankade på, kraschade i tusen bitar och med papper som lossnade = klibb klibb klibb ööööverallt. Där krävdes snabbsanering AB för att slippa ha det intrampat i matta och soffa etc. Lite... oväntad ingrediens.

Men i stort var det så bra så. Tiden går så fort! Men samtidigt är ett par timmar liksom så pass mycket barnkalas som både barn och vuxna klarar innan rolighets-kurvan börjar gå nedåt, tror jag. Frida var toppennöjd, det är viktigast. Och efteråt har hon lekt med flera av sina nya leksaker och gottat sig åt att få käka godis på en söndag. Sen somnade hon rätt gott och lätt, kan man lugnt säga.

När vi käkade middag frågade jag Frida:

- Är du nöjd med kalaset, Frida?
- Jaaa, verkligen! Det var jättebra!
- Vad var bäst då?
- När jag fick pussa dig, mamma!
- Haha, va? Var DET bäst på kalaset? Det kan du ju göra varje dag, gumman!
- Jaa... Men det är ALLTID mysigast!

Hahaha, varför styr man upp en massa? Sötaste sötungen. Löve you.

(Bilder? Kommer nog senare. Jag har blivit bedrövlig dålig på bilder nuförtiden...)

Nu nattar jag, för att imorrn åka med fackstyrelsen på planeringsdagar måndag-tisdag. Med övernattning, trots att det vi ska vara rätt nära. Frida har sagt att hon ska gosa mitt nattlinne när jag är borta.

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Marielle

Härligt! Vårt femårskalas har inte blivit av ännu. Dessa sjukdomar... Men nu är snart dags! Men du har en poäng - man behöver inte styra upp barnen så mycket, de gillar oftast det lilla ;-)

2012-02-20 @ 07:36:44

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0