Sjuklighet light

Frida har varit nästanfrisk hela dagen. Men bara nästan. En liiiten tempökning (på gränsen till feberfri) hänger kvar, hostan har ökat och matlusten är obefintlig - så hon stannar hemma med pappan även under tisdagen. Men sen borde det snart vara vardagsdags igen.

Vi har hängt på sjukhuset under eftermiddagen idag. Frida uppförde sig som vanligt exemplariskt hos läkaren. Hon är nu 112 cm lång och väger 19,6 kg. Hon ska få prova en förhållandevis ny tablett mot astma i två-tre månader, och sedan ska hon få komma in till sjukan igen och göra en spirometri (andningstest). Hon ska då också få byta till turbohaler (vanlig inhalator, likadan som jag har) istället för sin gamla nebunette (som en plåtbehållare man sprayar in medicinen i). Det händer grejor.

Sedan gick pappan och Frida och roade sig på annat håll (lekpark, besök hos bekant på jobbet), medan jag tog hissen upp till kirurgen och fick en nål i halsen. Eller faktiskt tre nålar, läkaren bytte spruta 3 ggr och kollade läget med ultraljud emellan. Så nu är cystan tömd igen. Eller den var tömd - en liten kula har kommit tillbaka redan. Jag ska avvakta och kontakta dem igen - om den kommer tillbaka snabbt kan det luta åt operation för då verkar det inte hjälpa att tömma den igen och igen. Men det får vi väl se.

Ikväll har jag varit öm i/på halsen, lite ynklig. Dessutom fick jag ett magknipsanfall, himmel vad ont jag haft ikväll. Intressant med tanke på att jag inte känt nåt alls av magen under den lugna ledigheten...

Nu är det natt igen, och inte hann jag hälften av vad jag skulle ikväll (heller).
Men det kommer en dag imorgon också!

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Ulla

Nu förstår jag varför jag inte hörde dig skratta när din simklubb var och gjorde obehagliga vågor på mig på Fjärran igår kväll.

2012-01-17 @ 09:03:43
Postat av: Marielle

skumt att den fyller på sig på direkten... Men bra att de verkar noggranna :-)

2012-01-17 @ 16:41:34
Postat av: Jenny E

Ulla: Äsch vilken miss! Det hade jag varit trevligt att få skvätta lite på dig. ;-)



Marielle: Ja, det är skumt, men det verkar i alla fall blir mindre och mindre varje gång. De är nog noggranna men det är lite jobbigt att få en utrikisk läkare som knappt förstår vad man frågar - tur att jag åtminstone förstod vad han sa. Fast envägskommunikation är inte optimalt direkt.

2012-01-17 @ 20:36:43
URL: http://busblomma.blogg.se/

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0