Vi drar en liten repa

Pappan i familjen jobbar och sliter för brödfödan i sommar. Jag har det lite lyxigare för tillfället, så nu tar jag femåringen och åker till Stockholm för att gratta hennes kusin som blir 18 år idag. Frida är störtimpad över att han blir VUXEN idag.
 
(Vuxen? Herreminje. Var inte han en liten pyttonge bara, när jag och sambon träffades? Hur gick det här till?)
 
Vi övernattar hos svägerskans familj (artonåringar ska firas ordentligt!), men på tisdag drar vi vidare till Göteborg. Vi ska bo hos min kusin D som jag träffar alldeles på TOK för sällan. Han jobbar dock, så vi får kvällsmysa ihop med honom och hitta på egna upptåg på dagarna. Kanske lite trampande på stan, kanske Liseberg, kanske nåt museum...? Det viktigaste är att besöka Universeum, eftersom de (förutom allt annat kul och intressant!) har en dinosuarieutställning i sommar. Det luktar tvådagarsbiljett där, faktiskt. Frida blev alldeles spralligt glad:
 
- Donisaurier?!! Åh, äntligen, vi ska åka till min DRÖM, mamma!
 
Vi blir borta sisådär nån vecka, jag vet inte riktigt när vi vänder hem igen. Huspassning, blomvattning, gräsklippning och postintagning är ju inget problem, eftersom en del av familjen är kvar på plats. Vi tar det coolt och ser hur det artar sig, och på hemvägen blir det nog ytterligare mellanlandning hos nån vän tror jag.
 
Ha en härlig vecka!
 
/Jenny

Kommentarer
Postat av: Marielle

Men du så härligt - välkommen till västsverige! Klart ni ska till Liseberg, ligger ju precis intill Universeum :-)

Svar: Tack för välkomnandet. =) Det är nog inte geografin det hänger på, det är snarare tiden för upplevelser som brukar bli för kort! =)
Jenny

2012-07-02 @ 12:03:13
Postat av: Ulla

Lyckos - både kalas och Göteborg. Man kan säga att ödets lott faller olika. Jag har inte ens semester och hade jag det skulle det vara arbetsplikt i trädgården - vi har just inlett det stora kriget mot de fientligt sinnade spanska skogssniglarna.
Ha en fruktansvärt bra tripp!

Svar: Tusen tack! Hoppa du får lite semester snart. Sniglarna lär väl knappast önska det, dock... Är det de där stora ljusa med snäcka/skal på ryggen (som det finns miljarders av och som Frida älskar och vill rädda från vägen så fort det regnar, dvs typ jämt i sommar)?
Jenny

2012-07-02 @ 13:29:07
Postat av: Ulla

Nä, dom heter trädgårdssnigel(det är sådana som ibland serveras på restaurang) Spanska skogsniglar brukar kallas mördarsniglar och är, oftast, brunaktiga med orange rand mot marken. De har inget skal och är lika de svarta skogssniglarna. Vi har också leopardsniglar - samma kroppskonstitution som skogssniglarna men fläckiga. Fredrik tycker att dom är snygga, jag tänker att de äter upp min sallad. Man blir lätt lite fanatisk när det gäller sniglar, märker jag.

2012-07-05 @ 11:01:13

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0