Relaxjul

Vi har haft en lugn och fridfull julafton, bara familjen här hemma.
 
Vi var hundvakt inatt, så jag började dagen med en skön promenad. Duggregn, mörkgrått och flera plusgrader - inte direkt typiskt julaftonsväder! Men det var väl sak samma, jul blir det ju ändå. Man slipper ju både halka och skottning i alla fall...
 
Sedan har vi bara gonat oss här hemma. Myskläder, soffhäng, filmen "Hur många kramar finns det i världen?", julkalenderavslutning, , plocklunch, choklad, pappa&dotter-tomtande (Frida tror inte på tomten men gillar att klä ut sig...) och julklappsöppning. Vi hade det så stilla att vi helt glömde bort att kolla Kalle och gänget på TV! Skön dag.
 
Jag tycker det är roligt med alla granbilder och pyntfoton som väller in på Facebook.Jag ser både temapyntade stilrena hem, och mer mixade plicketiplock-varianter. Vi hör väl (som i övriga avseenden) till den senare kategorin - helt genomförda, avskalade teman är liksom inte vår grej.
 
Här hemma har de flesta saker - både tomtar och granpynt - en historia. De har ägts av någon annan, eller kommit som en present från någon, eller tillverkats av någon. Tankar svävar runt till människor som kanske inte längre finns i vår närhet. Att klä vår gran är på nåt vis som att umgås med både mormor, farmor och mamma. Ingen är kvar i livet, men alla är kvar i hjärtat. Och så i granen, då.
 
Denna målade julkula fick jag av Ws mamma och pappa för många år sedan.
 
En ny och oerfaren liten julkula.
 
Mormors gamla fina julkulor får hedersplats i vår gran! Fin hjärtevärmande nostagi.
 
 
Lilla julklappsnissen!
 
Dags för julafton del 2: Nu rullar vi strax mot farmorn och farfarn för julmiddag och kvällsmys. Hoppas ni har det fint där ute!
 
/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0