Sol, skidor och sömn

Igår hade jag och Frida en intensivsocial dag - mycket trevligt! (Sambon vilade ikapp och körde taxinatt.) Efter sedvanligt lördagshäng på Uddans, följde vi med en av Fridas danskompisar och hennes mamma hem. Ungarna lekte, vi vuxna pratade en massa och lärde känna varandra bättre. Efter en gemensam lunch åkte jag och Frida vidare; vi hämtade upp ett par tjejer på vägen och åkte och gratulerade en ettåring. En mycket trevlig fikastund senare, köpte vi käk på vägen och tog med oss en av tjejerna hem. Puh!
 
Idag vaknade vi till en strålande vacker dag! Sambon hade lyckats nosa rätt på att det ordnades Barnens Vasalopp i Högbo, så vi packade in oss i bilen med täckbrallor och fika.
 
Frida åkte 900 meter precis som förrförra året. Då var hon näst sist i mål, i år gick det lite bättre (trots att hon knappt åkt mer skidor sedan dess). Jag hann faktiskt inte räkna hur många som kom in efteråt (men de var väl inte fler än 10-20 stycken). Huvudsaken var att Frida var jättejättenöjd, stolt och glad. Som hon själv sa:
 
- Jag vann mamma!
- Tja, vann och vann... Det var ju många barn som åkte och...
- Jomen jag vann, för jag fick medalj! Det var liksom själva vinsten det!
- Ja, tänk vad kul det var och vad bra det gick fast du nästan inte åkt skidor alls.
- Ja, jag LÄRDE mig att åka skidor idag! Det var kul!
 
 
På väg till starten för att anmäla sig.
 
Mitt i loppet ungefär. Heja heja!
 
Medalj, varm saft och "Gustav Vasa". Bättre blir det inte! Nöjd skidåkare.
 
Efteråt grillade vi korv och åkte i pulkabacken (tillsammans med en annan familj som Frida rask slog sig i slang med vid grillplatsen), innan vi vände tillbaka till stan igen. Sköööön dag!
 
Sambon kraschade tidigt ikväll (friskluft och taxinatt, say no more) och det gjorde jag med på sätt och vis. Kvällen blev uppochned för jag somnade med Frida vid nattningen, vaknade sent, tänkte bara borsta tänderna och somna om när jag kom på att jag inte käkat middag ännu. Yeah yeah. Allt vid fel tid, men men vad gör det? Nu ska jag avsluta med en dusch, har inte hunnit det ännu.
 
Ha en bra vecka gott folk!
 
/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0