Det här med trädgårdsarbete alltså

Idag är jag sjuuuukt öm och stel och varm och matt, efter många långa timmars slitigt jobb på baksidan. Och mer finns det att göra. Puh!
 
Just nu håller jag på med ett rensa & röja-projekt i den ovala rabatt-"ön". Den har varit extremt frodig och välfylld - med ogräs, mestadels. Det börjar mer likna en arkeologisk utgrävning än en rabatt, jag upptäcker gamla gömda plantor under ogräset och har lastat upp en hel trave stenar ur djupet. Nu har jag kommit till det bortre hörnet av rabatten där jag försöker rädda kvar en del, och därför konstant frågar mig vad som är ogräs och var som är "riktiga" plantor värda att spara... Helt vilse i pannkakan, alltså.
 
Trädgårdselände! Det är ju ett sådant hästjobb, vilket känns lite jobbigt eftersom jag inte vet om vi gjort rätt med nåt egentligen och allt kanske är förgäves. Hur var det nu med sorter och jordmåner och väderstreck och sol eller skugga och täckbark och lämpligt avstånd mellan plantor? Jisses. När blev det här värsta storprojektet?
 
Och när man är klar med trädgården är man ju liksom inte klar, utan då ska den tas om hand också. Rensas igen och igen (och igen), vattnas, duttas med och kompletteras. Ujujuj.
 
Jag hoppas resultatet blir värt det. Fint och ordningsamt, generöst och välprydande, typ.
(Snälla Nån, låt plantorna överleva, och ta sig fint. Och håll nere ogräset lite, tack!)
 
Fast alltså, lite engegerad är jag ju plötsligt trots allt. Att planera upplägg och söka plantor och klura på vad som passar var, det var rätt kul! Vi får se var det tar vägen. Man kan ju bli fundersam:
 
- Bloggen har plötsligt en ny kategori - Trädgård.
- Jag har plötsligt medlemskort på Blomsterlandet. Och på Plantagen.
- På Pinterest finner jag mig plötsligt spara trädgårds-tips.
- Jag har googlat såååå mycket växter och odlingsråd senaste veckorna.
- Jag har besökt en handelsträdgård jag inte visste fanns. Och handlat.
- Jag hör ösregnet och kommer på mig själv med att tänka "Åh, vad bra för växterna!"
 
Mmm, vi får väl se vart det här tar vägen...
 
Nåja. Jag kommer väl att ägna typ hela första semesterveckan åt det här, helt enkelt. So be it. Men den här trädgårdstomte-Jenny vet jag inte riktigt vem det är... Längre fram mååååste jag få komma iväg på nåt åka-iväg-roligt, så att jag känner igen mig själv. Haha!
 
Natti!
 
/Jenny

Kommentarer
Postat av: Ulla

Darling Jenny jag tror att just du behöver en trädgård! Tänk att såsa ut bland landen en sommarmorgon, vattna lite på det som ömtåligast eller mest nyplanterat... kolla om det finns några mogna jordgubbar (som inte björktrastarna redan provsmakat på) Försöka få upp en eller kanske två maskrosor, som kan ligga en stund på gräsmattan och vänta på bättre tiden. Gå så in och fixa, om inte en kopp kaffe så något annat gott, hämta tidningen och sitt en stund i solen. Titta upp och glädjs åt det som blommar, tänk en tanke på vad mer som kan odlas... luta dig tillbaka... bara andas.

Svar: Ulla: Den delen kan jag tänka mig att gilla, absolut! Det är hela den här "gräva ihjäl mig och göra om från början-fasen" jag har svårt för. Räta upp kantstenar, gräva bort gamla rötter, bla bla bla. Njuta-delen känns mer som min gren! ;-)
Jenny

2013-07-10 @ 14:03:04

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0