Samma lika, samma lika

Det här dagen kan sammanfattas med - japp, ni gissar rätt - trädgårdarbete!
 
Men idag har vi kommit ett långt steg framåt och dessutom jobbat tillsammans i flera timmar (utan att ta ihjäl varandra alldeles). "Ö-rabatten" är nästan klar! Kantstenarna upprätade (fyyyyy vilket mardrömsjobb!), ny jord påfylld, markduk på, plantor i jorden (äääntligen!), täckbark utströsslad... Yey! Grymt skönt.
 
Där huserar nu fem små plantor med vad som förhoppningsvis ska bli en ståtlig tuss gul Rudbeckia, ett gäng Penningblad som marktäckare, plus två liljeplantor (nån vardagslilja med gulrosa blommor). Och sedan tidigare finns nån mini-krusbärsbuske (med betoning på mini), tre rosor i varierande storlek (på plantan alltså) och rabarber. (Bilder kommer sen...)
 
Kvar att göra i ö-rabatten är att styra upp ena hörnet som inte är färdigrensat och omhändertaget ännu, och fixa gräsfrösådd kring den upprätade rabattkanten. Sen är det helt klart för nu! Fast än ska vi inte ropa hej... det är visst en helt opåbörjad långrabatt kvar att fixa till hjälpligt också. Holy Moly.
 
Efter att allt det där är gjort, så är det bara att hålla tummarna för att det tar sig på det vis vi tänkt oss. Låt det vara nån mening med allt slit!
 
De enda avvikelserna från trädgårdstemat idag är att sambon varit och tränat, Frida har haft lekkompisen E här hela dagen, och jag och sambon har tillsammans-hängt till en film i soffan ikväll.
 
Natti natt!
 
/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0