Oj det gick visst en liten vecka bara sådär

Jag har varit mindre online än vanligt den här veckan. Blogginläggen har ekat med sin frånvaro, vilket den som varit bättre uppkopplad än jag möjligen kan ha lagt märke till. Men ingen fara, det är finemang med alla här! En personalresa med rätt få inslag av wifi och däremellan ett trött telefonbatteri åt först upp några dagar, sedan inföll nån slags bonusledighet som med rätta innehöll betydligt mer annat än sitta-vid-datorn-tid.
 
Personalresa, ja. Hela min avdelning på jobbet tog en sväng upp till det fina, numera helt vindkraftsdrivna Hotell Höga Kusten vid den vackra bron. Vi fick god lunch och trevlig guidning i bl.a. bergrummet där bron är förankrad.
 
 
Det kändes HUR konstigt som helst att vara näääästan (där-jag-kommer-ifrån-)hemma, men sedan vända söderut igen. Det drar liksom längtansfullt i själen när jag kommer i närheten. Faktiskt blir det alltmer påtagligt för varje år att den där platsen, den där naturen, är vad mitt inre är präglat på.
 
Mitt jobbgäng och jag åkte dock, längtan eller ej, ned till Härnösand igen och gjorde ett studiebesök på Sambiblioteket i Härnösand. En glad överraskning, så himla mycket större och finare än jag trott! Verkligen synd för staden att det nu fattats beslut om att MIUN ska därifrån och verksamheten i biblioteket splittras.

Efter vår stund i ett regnigt Härnösand, åkte vi till Sundsvall för att övernatta på First Hotell. Vi fick en ruskigt trevlig tapas-buffé på restaurang Saffran, innan vi tassade hem till hotellet för ett sista barhängs-snack innan vi kojsade. (Jag har bott där två gånger förr, men det var för typ hundra år sedan i samband med gatufesten. Snacka om gamla party-vibbar från ett tidigare liv!)
 
Dag 2 inleddes med ett mycket trevligt studiebesök hos biblioteket och LRC på MIUN:s verkligt trevliga och mysiga campus i Sundsvall. Därefter visade det sig att lunchstället på stan som vi var inbokade på, hade gått i konkurs dagen innan. istället spreds vi för vinden, fick styra upp egen lunch och hann med en timme på stan också. Sedan rullade bussen hem med oss, minsann. Nån ordning får det vara.
 
Mycket givande dagar! Men visst kände jag mig lite malplacerad ändå, eftersom så många av "mina" människor istället befann sig i huvudstaden och firade Fridas kusin som tog studenten... Men som sagt, ibland går det inte ihop sig. Jag ordnade ett litet substitut för att pigga upp mig själv på kvällskvisten; jag bokade dejt med C på Allstar. Mat och prat i näatan FYRA timmar - trivsamt!
 
/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0