Veckorna valsar vidare

Häpp så hade det gått en halv evighet sedan jag bloggade senast, nu igen.
 
Veckan som gått har bestått av en gräslig massa jobb, både på jobbet och hemifrån, mest jämt och hela tiden! Puh. Men nu är den största "inför semestern"-tröskeln över; den inför ANDRAS semester. Racet inför den magiska midsommarhelgen, när allt liksom tycks börja sakta ned och stanna av in för sommaren. Jag tror det blir en något mer uthärdlig belastning de två kommande veckorna innan min semester börjar. Men det återstår väl att se...
 
Ja, för nu har det ju varit midsommar också, minsann. Vi firade den i Ockelbo med gamla kompisgänget från min studietid. Åtta vuxna och sju barn (som alla är under sju år), snacka om hålligång i skogen!

 
Jag har sällan känt mig så extremt o-midsommrig innan, tror jag. Ingen av oss var riktigt på topp och ibland är det ju liksom sådär, men när det seglar upp en storhelg blir allt icke-tindrande så extratydligt. Frida växlar nu till exempel sitt normala solskenshumör med att på-tvären-skrika så det visslar om öronen - var det nån som snackade om sexårstrots? Mhm. Jag själv såg till att sova lika mycket natten till midsommarafton som jag gjort sammanlagt på typ tre nätter innan, vilket helt klart gjorde mig till en bättre människa. Och när vi till sist kom iväg till Ockelbo - även om vi var lite sena (läs: mitt fel) och rätt svettiga (läs: jag, såklart) - blev det ju så bra till sist såklart. Mysigt, socialt, trevligt, gott! Vi hade en riktigt bra kväll innan vi rullade hemåt i natten.
 
Frida har en vecka kvar på förskolan, men redan har sommarspringet börjat. Plötsligt är Frida så stor att hon vågar (och får) ge sig ut i de allra närmaste omgivningarna på egen hand. (Hur snabbt gick inte det?!) Jättespännande såklart! Frida hittar vänner bland förskolekompisar såväl som nya grannar, och ungarna följer med varandra hit och ditt och leker som tokar. Härom dagen hade vi plötsligt fem kids på övervåningen, varav två vi inte ens kände. Det är lekparkslek varvat med nån vända in hos nån och sedan hämtar de fika för att ha mellispicknick i skogen och sedan vips är de inne och leker igen. Barfotafötter, shorts, myggbett, klänningar och plåster på knäna. Härliga sommarbarn!
 
Idag på eftermiddagen har Frida och jag hängt ute på landet några timmar, med svägerskan med familj som var där nu. Trevligt! Fridas storkusin N tog hand om henne så himla snällt, hon fick både vara med och spela badminton, blåsa såpbubblor och skjuta pilbåge.
 
 
 
Ikväll kör sambon taxi igen. Själv har jag bland annat namnmärkt ett helt gäng nya och ärvda barnkläder, kört en radda tvättmaskiner och plockat undan en massa crap. Medan jag hängde all tvätt lyssnade jag på Jonas Gardells sommarprat, och vad bra det var. Skratt och gråt i en bra mix. Man blir liksom uppfylld av att heja på och hylla allas inneboende kraft och egenheter!
 
Nu är det nattinatti-tajm. Ha en fin söndag!
 
/Jenny

Kommentarer

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0