Börjar få vittring

Nu börjar den smyga sig på, och närma sig. Hösten.
 
September kom med kylan. Dagarna är fortfarande mest soliga och behagliga, men mornarna är kalla och kvällarna mörka. Cykelsadeln är daggvåt. Luften är klar och hög.
 
Den här veckan har jag haft långbyxor, minsann. Tunna, fladdriga brallor, men ändå. Jag kör dock våga-vägra på strumpor och jacka och sådant än, liiiite till går det att hålla kvar barfotalivet. Alldeles strax måste det köpas in nya långbrallor och överdragisar och annat till barn som växt sol soltörstiga plantor över sommaren och gjort garderoben sorgligt ouppdaterad. Men inte än.
 
Fast jag gillar hösten! Det är nog min favoritårstid. Det är en lite vemodig tid på nåt vis, man ser tidens gång så tydligt i naturen, och liksom blir påmind om livets skörhet (hur pretentiöst det än må låta). Det passar mig.
 
Och så kommer hösten med en massa mys. Man börjar längta efter bokläsning i soffhörnet, te, tända ljus, filmkvällar, långpromenader i friskluft, sköna halsdukar och stickade tröjor. Tänk om alla kunde sluta streta emot och muutra över mörker och kyla - det vore fasligt trist om vi inte hade årstiderna och omväxlingen tycker jag! Man uppskattar bättre det som man fått längta efter - en klassiker.
 
När sovrumsfönstret ser ut såhär på morgonen, vet man att det blivit svalt ute.
 
Lång morgonskugga, av en baglady med datorväska, handväska och träningskasse.
 
Idag skulle jag börja min träningshöst (om man kan kalla den det, när den är rätt planlös). Det var första passet på Bollywooddansen. Jag hade sååå många ursäkter - jag hade massor på jobbet, och FORTFARANDE ont i halsen, och svårt att få med en extra kasse med träningskläder på cykeln, och bråttom efteråt för att jag skulle iväg på en annan grej - men jag gick dit ändå. Bravo-klapp till latmasken! (Att det sedan blev inställt för att vi bara var två deltagare, hör väl inte riktigt till saken? Hehe.)
 
Natti natt, gott folk!
 
/Jenny

Kommentarer
Postat av: hay day unlimited coins and diamonds no survey iphone

This will be worth your while as it will certainly supply you the moment to obtain on your own straighten up.


Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0