Om att handla barnkläder

Jag fick en fråga förut, om hur vi handlar barnkläder - spontant eller planerat? Tjejen som ställde frågan, verkar handlar så planerat att jag aldrig hört på maken! --ler-- Jag (för det är till 99,9 procent jag som handlar kläder till Frida av oss två här hemma) handlar betydligt mer spontant. Dessutom har vi fått låna och ärva en hel del plagg (tack till alla för det!), så jag har aldrig behövt shoppa ihop en fullständig garderob från grunden heller.

Min strategi är oftast att fylla på allt eftersom. Jag har bra koll på vad Frida har, vad som är på väg att bli för litet osv. Har liksom ständigt en liten behovslista i huvudet... När tillfälle ges (dvs jag har tid, pengar och/eller springer på något som passar till befintliga plagg) - eller bara förälskar mig i nåt särskilt - då handlar jag. Som idag, när jag rusade omkring för att på typ ingen tid hitta en 9-årspresent och råkade se ett par lila plyschmysisar i storlek 98. Jag vet att Frida har en hel del toppar just nu som passar till lila brallor, men bara har ett par lila tights. Swopp så var plyschisarna inköpta!

Det händer förstås att jag får ge mig iväg på mer inriktad jakt ibland. Som när alla skor plötsligt var för små och värmen kom. Och nu bör jag göra en "sommarraid" snart, för Frida har bara två par shorts och nåt enstaka par trekvartsbyxor. Men det ordnar sig! Och när det verkligen behövs så ser jag till att ligga steget före - med regnställ, gummistövlar etc. Till en viss nivå bör man vara garderad så att både hemma-och dagisdagar funkar utan stök.

Så Marielle - jag önskar att jag var lika strukturerad som du just i det här fallet. Men icke. Man får alltså vara glad att ungen har kläder på kroppen och att de passar ihop för det mesta!

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Marielle

Oj så strukturerad och välorganiserad jag verkar ;) Synd att jag inte kan klippa in eller bifoga hur min "urklipps-kom-ihåg-lista/önsklista"... En blandning av bilder och anteckningar. (Hade gärna kunnat klistra in bilder på E också!) Där finns en grund som jag brukar hålla mig till ganska väl,det blir på nåt underligt vis större utrymme för improvisation då... Sen springer jag på en hel del kläder av bara farten också såklart! Men jag bor i en liten stad och måste åka en bit för att komma till t ex de större klädkedjorna och då behöver jag en lista för att komma ihåg vad jag ska kolla efter... Jag älskar att shoppa kläder och saker till E så det blir lätt för mycket!



Jag är nog en list- och anteckningsperson. Gör listor, planerar och skriver ner allt i kalendern (ibland iaf) och små anteckningsböcker. Eller klistrar in bilder då ;) Synd bara att jag inte alltid kommer ihåg VAD jag skrev ner VAR, ha ha! Min kom-ihåg-lista i huvudet fungerar inte alltid, det är mycket nu...



Kram Marielle

2009-05-10 @ 22:41:37

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0