Konstrunda med kaffe

Vi drog ut på kulturutflykt på eftermiddagskvisten, hela familjen. Farmorn och farfarn hade bjudit oss på fikaträff i Högbo, där det (tillsammans med en massa andra platser) under hela påskhelgen vankas konst.

Gästrik konst ordnas för tionde året i rad och är ett mycket trevligt arrangemang. Det kan bli så stort eller så litet man vill, upplevelsemässigt. Antingen strosar man lite lätt på nån enstaka utställningsplats, eller så åker man hit och dit i trakten som en skottspole mellan olika konstnärer och andra kreatörer.

 


LenaOrange butik är färgstark, minst sagt. Rena vitaminpillret!

 

 


Frida på väg in i glashyttan för ett besök.


Kulturellt nu igen. "Det ska börjas i tid" sa nån kvinna idag, och vinkade menande mot Frida. Jepp, så är det! Idag var det faktiskt lite sol på förmiddagen också. Och ledigt. Inget jobb, inget dagis, bara ledigt. Utan så värst mycket tider att passa. Sa jag ledigt? Skööönt.

På kvällningen bjöd vi farmorn och farfarn på middag hos oss. Sambon kockade jättegod lax och pressad potatis, efteråt mumsade vi glass och kollade in Talang på fyran. Frida slocknade välbehövligt vid 20.45. Jag skrattade som vanligt väääldigt gott åt Solsidan - BRA serie det där! Inte bara för att bästa Mia är med, utan hela alltet är så skruvat och ändå träffsäkert att det är helt sjukt.

Nu har jag suttit här vid datorn och hängt länge ikväll. Inte helt poppis, dags att lyfta rumpan. Det är dessutom tid för marsch pannkaka i säng!

/Jenny

Kommentarer
Postat av: Marielle

Vi har nåt liknande här, fast det kallas Kvirr (Konstvandring i Ranrike (fem nordligaste kommunerna i Bohuslän)). Vi kommer dock sällan iväg, men det blir fler och fler konstnärer som deltar varje år! Kul med variation som glasblåsning.



Själv har jag inte varit utanför dörren idag eftersom lilla E har ont i ett öra och feber! Har mest suttit i soffan och kollat på filmer och surfat med liten, spak treåring brevid mig... Hon har inte ätit mer än tre pim-pim båtar idag och druckit älsklingsdrickat äpplejuice. Knappt pratat heller för den delen. Vi hoppas på bättring imorgon :) Tänkte provmontera det hyrda babyskyddet och E vill sååå gärna baka bullar hos mormor. Inte mig emot eftersom mamma sagt att hon inte har plats i sin frys - men det har vi!

2010-04-03 @ 00:31:29
Postat av: Jenny E

Marielle: Aj då, hoppas E kryar på sig snabbt! Det är inte kul när de inte äter och dricker ordentligt och är alldeles slöa. Pigga busungar ska det vara!

2010-04-03 @ 23:05:41
URL: http://busblomma.blogg.se/

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0