Att tänka lite bakåt och lite framåt

I bilen hem från förskolan idag, satt jag och nynnade på nån melodi som jag inte riktigt själv hade klart för mig vad det var för truddelutt. Frida frågade genast:

- Vad är det där för en sång?
- Jaa... eh... "Klappa det gjorde nippertippan, klappa det gjorde jag..." (
trallade jag lite osäkert)
- Den brukar vi sjunga hos Birgitta, mamma. När vi simmade.
- Ja Frida, det brukade vi ju! HUR kommer du ihåg det? Vad duktigt av dig att minnas det!
- Ja. Men nu simmar vi inte hos Birgitta längre, nu simmar vi på ett annat ställe, mamma.


Fatta. Vi har inte gått på simning på "gamla stället" på lääääänge. Typ sen i våras? Eller gick vi en sväng direkt efter sommaren? Minns inte. Länge är det för Frida, hur som helst. Men nog kommer hon ihåg grejer! Imponerande.

Idag hade pappan provat sina tillfrisknar-ben på en miniprommis, växlat in sin myntsamlingsburk och cashat in det på Fridas konto. Han berättade det för henne och hon ville se pengarna. Såklart. Pappan förklarade att de fanns på banken nu, bara några små slantar fanns i burken. Då sa den lilla sköningen:

- Men pappa, jag kan få dem när jag fyller år, och så kan jag välja tandläkare då!


Hahaha. Hon tycks redan att fattat att man behöver spara för att ha råd med sina löständer en vacker dag! Hehe.  Jag gissar att hon fortfarande funderar på det där papperet som kom i postlådan. Som sagt, allt anknutet till tänder är viktigt. Liksom allt i anslutning till födelsedagen! Fin mix blev det.

/Jenny

Kommentarer
Postat av: farmor

Kommentera inte allt och alla säger Fridas farfar till mig.Skryt inte om barnbarnen.Det finns folk som tycker det är tröttsamt.Plocka inte upp bilder på barnen i tid och otid.Visst har vi de sötaste barnbarnen och en mer engagerad mamma att dokumentera känner vi inte till.Vi får också massor med kommentarer om Jennys blogg.Själv tycker jag att Jenny är modig som så öppet skriver ut sin upp-levelser.Passa på och njut av bloggen för rätt som det är kommer Frida att säga " mamma varför skriver du så mycket om mig" Frida är klok mycket klok.Jag frågade Frida vad önskar du dig i födelsedagspresent

en skoter blev svaret.Tänk att önska sig skoterupplevelser.Ja vi kommer att bjuda på upplevelser i present men dessa skvallrar jag inte om i en blogg.Helt underbart att göra saker tillsammans och dessutom kan föräldrarna behöva fri tid från sitt älskade barn.

Nu kommer jag att få bannor för männen i mitt liv avskyr när jag kommenterar.Vidare skall en äldre person helst bara passa in i tapeten och le älskvärt.Om man är unga kan man kommentera allt nästan om familjelivet.Den svåraste rollen är säkert att vara svärmor till de ingifta.Vi läser hur som helst bloggen tre gånger om dagen och älskar våra barn barnbarn och de ingifta som givit oss dessa underbara älsklingar.Tyvärr säger vi inte så ofta så mycket positivt för det kan uppfattas som skryt och vi vill hålla på vår integritet.Vi är också en helt annan generation och uppfostrade på ett helt annat sätt.

Kenneth säger alltid tänk dig för vad du säger.Ingrid du pratar för mycket men naturligt vis är barnbarnen helt underbara.

Kram från en som försöker passa in i tapeten.

farmor

2010-01-26 @ 08:53:39

Skriv en kommentar eller hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0